Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Bok dušený v kysanném zelí
- 800 gramů vepřového boku bez kosti
- 600 gramů kysanného zelí
- 3 kusy cibule
- 2 čajové lžičky celého kmínu
- 2 čajové lžičky sole
- 1 čajová lžička mletého pepře
- 2 polévková lžíce cukru krupice
jablka 150g a strouhanku na zahuštění- 1 polévkovou lžíci
-
6
1h 20min
Doba přípravy 45minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Příprava
Očištěnou cibuli rozsekáme 3vteřiny / r 7, orestujeme do zlatova - 100stupňů / r 1 / 2.min, přidáme oloupaná a vyjádřincovaná jablka, přesekáme 2.vteřiny / r 7, přidáme překrájený bok na větší kostky - cca 5x5cm, osolíme, opepříme , mírně podlijeme - 100ml vodou a dusíme 20.min / Varoma/ r 1/
.
Poté přidáme Kysanné zelí, lžičku sole, cukr a dodusíme 15.min / Varoma / r 1 /
.
Zda je maso a zelí měkké, přidáme strouhanku, dochutíme a povaříme. 2.min / Varoma / r 2 /
, zda ne, tak ještě povaříme.
Bok dušený v kysanném zelí
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tip
lze použít i kýtu, plec - bok a plec je tužší maso, možno, že bude třeba přidat čas vaření.
Vhodná příloha - brymborový knedlík, strapačky.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářzase jiný level bůčku,super
zase jiný level bůčku,super
je to výborný, podávala jsem
je to výborný, podávala jsem s brambory
Vypadá to zajímavě:-) rádi
Vypadá to zajímavě
rádi vyzkoušíme
Mňam
Mňam
Už se na ně těším.
Už se na ně těším.
zvláštní, musím zkusit
zvláštní, musím zkusit
Nemát-li kysanné zelí,
Nemát-li kysanné zelí, použijte sterilované sladko-kyselé.