3 Žádné související obrázky s tímto receptem
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Vepřový bok dušený v kysanném zelí


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Bok dušený v kysanném zelí

  • 800 gramů vepřového boku bez kosti
  • 600 gramů kysanného zelí
  • 3 kusy cibule
  • 2 čajové lžičky celého kmínu
  • 2 čajové lžičky sole
  • 1 čajová lžička mletého pepře
  • 2 polévková lžíce cukru krupice

jablka 150g a strouhanku na zahuštění- 1 polévkovou lžíci

5

Příprava

    Bok dušený v kysanném zelí
  1. Očištěnou cibuli rozsekáme 3vteřiny / r 7, orestujeme do zlatova - 100stupňů / r 1 / 2.min, přidáme oloupaná a vyjádřincovaná jablka, přesekáme 2.vteřiny / r 7, přidáme překrájený bok na větší kostky - cca 5x5cm, osolíme, opepříme , mírně podlijeme - 100ml vodou a dusíme 20.min / Varoma/ r 1/ Zpětný chod.

    Poté přidáme Kysanné zelí, lžičku sole, cukr a dodusíme 15.min / Varoma / r 1 / Zpětný chod.

    Zda je maso a zelí  měkké, přidáme strouhanku, dochutíme a povaříme. 2.min / Varoma / r 2 /Zpětný chod , zda ne, tak ještě povaříme.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

 lze použít i kýtu, plec - bok a plec je tužší maso, možno, že bude třeba přidat čas vaření.

Vhodná příloha - brymborový knedlík, strapačky.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář