3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Calzone


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

  • Těsto
  • 220 g voda, vlažné
  • 1 čajová lžička cukr, nebo sladu
  • 20 g čerstvé droždí
  • 400 g hladká mouka
  • 30 g extra panenský olivový olej, plus trocha navíc
  • 1 čaj, ová lžička soli
  • Klasická náplň
  • 300 g mozzarella, nakrájené na kusy
  • 400 g rajče, nakrájených na kusy a okapaných
  • 40 g extra panenský olivový olej
  • 1 čaj, ová lžička soli
  • 6 lístek bazalky, natrhaných na kusy
  • 100 g šunka, nakrájené na proužky
  • 6
    25min
    Doba přípravy 25min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Těsto
    2. Do mixovací nádoby nalijte vodu, cukr a čerstvé kvasnice a míchejte 20 vteřin/rychlostí 2.
    3. Přidejte mouku, extra panenský olivový olej a sůl a hněťte 2 min/ Closed lid / Dough mode . Těsto přendejte do velké lehce vymaštěné mísy a vytvořte z něj kouli. Mísu zakryjte přilnavou fólií a nechejte těsto 2 hodiny kynout.
    4. Příprava calzone
    5. Troubu předehřejte na 200°C.
    6. Mozzarellu vložte do mixovací nádoby a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 5, přendejte do varného košíku a nechejte 10 minut okapat. Mezitím vložte do mixovací nádoby okapaná rajčata, extra panenský olivový olej, sůl a listy bazalky a dobře promíchejte.
    7. Těsto rozdělte na 4 stejně velké díly; z každého dílu vyválejte na pomoučeném vále tenký kruhový plát (Ø 26 cm). Na polovinu každého kruhu rozprostřete ¼ rajčatové směsi, mozzarellu a proužky šunky, nechejte 2 cm od kraje volné. Okraje potřete vodou, druhou polovinu přehněte přes náplň, opatrně vytlačte vzduch a okraje dobře uzavřete pomocí vidličky. Calzone položte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě 20–25 min při teplotě 200°C. Podávejte teplé.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář