3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Quinoa "risotto" s houbami, pórkem a masem


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Quinoa risotto

  • 100 g hub shiitake, čerstvé, Použijte jakékoli aromatičtější houby
  • 1 kus pórek, pokrájený na kousky
  • 1 stroužek stroužek česneku
  • 20 g olivový olej
  • 1 čajová lžička tymián, sušený
  • 120 g quinoi, cca 1 hrnek; po odměření množství velmi důkladně quinou propláchněte a nechte lehce okapat
  • 2 čajové lžičky bujonového koncetrátu, nebo 2 kostky zelenin. bujonu
  • 65 g víno, bílé
  • 350 g horké vody, uvařené ve varné konvici předem
  • parmazán, strouhaný, dle chuti

Kuřecí nebo Rybí maso

  • 2 kusy kuřecí prso, plátek, bez kostí, pokrájených na menší kousky
  • 2 filé ryby, použila jsem Pangasius, - možnost
  • 500 g vody na dovaření ryby
  • 6
    5min
    Doba přípravy 5min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
5

Příprava

    QUINOA RISOTTO s houbami, pórkem, varianta s kuřecím nebo rybím masem
  1. Do Closed lid dáme čisté houby a rozmixujeme 3sec R4. Dáme stranou. 

     

    Do Closed lid dáme pórek a česnek, mixujeme 3sec R6. Sestěrkujeme. Přidáme olej a dusíme na VAROMA 3min, R1.

     

    Přidáme odložené houby, tymián, quinou, horkou vodu, bílé víno, bujonový koncentrát. Pokud dáváme kuřecí - přidáme pokrájené kousky v tomto kroku. / Pokud děláme s rybou, dáme rybí filé na Varoma tác, Varoma nastavíme na víko a vaříme. - v obou případech nastavíme 22min, 100°C, Counter-clockwise operation R1

     

    Po dovaření dáme obsah do zavíratelné servírovací mísy, promícháme s parmazánem a necháme cca 5-10min uležet. 

     

    Pokud děláme rybu, dovaříme jí na Varoma. Do nevymyté mísy dáme 500g vody, a dusíme dalších 10min Varoma, R1.

     

     

    V obou případech maso před podáváním zkontrolujte zda je hotové.

     

     

     

     

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Na obrázku varianta s rybími fillety. Risotto lze vařit i bez masa jako vegetariánský pokrm. 

Díky vínu a houbám opravdu chutná jako risotto! 


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Luxusní recept, vaření s

    Vložil Jola on 28. ledna 2016 - 20:10.

    Luxusní recept, vaření s merlíkem je bomba!!!!! Cooking 7 taky jsem dělala bez masa a bez vína anžto to doma nebylo. Přidala jsem další zeleninku. Vynikající, těším se na další receptíky z quinoi. tmrc_emoticons.D

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Velmi děkuji za

    Vložil ALENAPUNDY on 1. května 2015 - 12:39.

    Velmi děkuji za inspiraci....Jelikož nejím maso tak si to upravím ještě do zdravější podoby, místo masa dám sojové maso, boby či uzené tofu na nudličky.............  tmrc_emoticons.-) 

    ♥ alenapundy@gmail.com

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Děkuji za upozornění, už jsem

    Vložil MarkyMarket on 28. dubna 2015 - 14:11.

    Děkuji za upozornění, už jsem postup upravila. Jsem ráda, že chutná, určitě budu zkoušet z quinoi vařit dál a sdílet recepty Cooking 1

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Je to ne jen chutné, ale i

    Vložil Majka Šebková on 28. dubna 2015 - 13:57.

    Je to ne jen chutné, ale i zdravé a pokrokové. Quini je v současnosti velmi oblíbená surovina. Včera jsem vyzkoušela a mňam.  Použila jsem žampiony a vtátila jsem je do Closed lid v kroku, kdy jsem přidávala tymián, quinou a ostatní (v recepru to není řečeno). Z masa jsem zvolila kuřecí řízky. Markétko, jsi šikulka  tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Krásný recept! Vypadá to

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 27. dubna 2015 - 13:05.

    Krásný recept! Vypadá to velmi chutně! tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,