3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Filety z tresky s citrusovým máslem


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Filety z tresky s citrusovým máslem

  • 700 gramů voda
  • 400 gramů brambora, nakrájených na kusy
  • 600 gramů cuketa, nakrájených na cca půl centimetrové plátky
  • 4 filety z tresky
  • 1 kus bio pomeranč
  • 1 kus bio citrónu
  • 80 gramů máslo, nakrájeného na kusy, plus kousek navíc
  • 1 čajová lžička anýzu
  • 3 snítky petrželová nať, pouze listy
5

Příprava

  1. 1. Do mixovací nádoby nalijte vodu, vložte varný košík, vložte do něj brambory a zvažte je.

    2. Plátky cuket vložte do mísy Varoma, vložte lehce máslem potřený Varoma tácek a vložte na něj filety z tresky.

    3. Pomeranč a citrón tence oloupejte pomocí škrabky na citrusy nebo kůru nakrájejte na tekné proužky. 1/4 kůry nasypte na tresku a ochuťte solí a pepřem.

    4. Nasaďte VAroma do správné pozice a vařte v páře 25 minut/Varoma/rychlostí 1. Poté Varoma a varný košík odložte stranou a vyprázdněte mixovací nádobu.

    5. Do mixovací nádoby vložte zbývající citrónovou kůru, 80gramů másla a anýz a zahřívejte 4 minuty/60°C/rychlostí 1.

    6. VYmačkejte pomeranč a citrón a přidejte šťávu do mixovací nádoby a mixujte 30 vteřin/rychlostí 3.

    7. Filety z tresky, cukety a brambory rozdělte na talíře a tresku přelijte citrusovým máslem.

    8. Posypejte petrželkou a podávejte.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

- chcete -li rychle pokrájet pomerančovou a citrónovou kůru, pak vložte před krokem 1 vložte kůru do mixovací nádoby a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 7



TRESKA

- Portugalci s oblibou tvrdí, že ji mají na každý den v roce jiný způsob přípravy


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.