3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Jihoitalská omáčka


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

omáčka

  • 2 stroužky stroužek česneku
  • 1 paprika, pálivá
  • 1 polévková lžíce kapar, nakládaný
  • 5 filátek ančoviček
  • 50 g oliva, černá, vypeckovaná
  • 200 g pasírovaných rajčat
  • 3 polévkové lžíce olivový olej
  • 1 polévková lžíce oregáno, čerstvého !
5

Příprava

    omáčka
  1. Papriku a česnek vhoďte na rozjeté nože 20 vteřin/rychlost 5.

    Poté přidejte ančovičky až se rozmělní také - podle preferované velikosti (asi cca další 3 vteřiny)

    Osmahněte s olejem 5 minut/100°C/rychlostí 1.

    Přidejte zbylé suroviny a vařte 10 minut/100°C/Counter-clockwise operation /rychlostí 1.

    Po naservírování posypte lžičkou parmezánu.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Výborná je nejen na těstoviny ale i na šalvějové rizoto.

Hodí se i k zavaření na zimu.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář