Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Špaldový salát s tofu
- 300 g tofu - oblíbené příchutě
- 40 g extra panenský olivový olej
- 1000 g voda
- 250 g pšenice špaldy, či špaldové rýže
- 40 g mandle, loupané
- 1 svazek rukola, nakrájené na kousky
- 20 g piniový oříšek
- 1 citrón
-
6
15min
Doba přípravy 15minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
- Potřete tofu 10 g olivového oleje.
Do mixovací nádoby nalijte vodu, přidejte špetku soli a špaldu a vařte 25 min./"Zpětný chod" /rychlost 1.
Nechte špaldu okapat v košíku a nasypte ji do mísy. Na prkénko si položte tofu, nakrájejte je na plátky a přidejte do špaldy.
Do suché mixovací nádoby nasypte mandle, sekejte 5 sek./"Vypnout zpětný chod" /rychlost 7 a ohřívejte 1 min./100 °C/rychlost 1.
Do mísy se špaldou a tofu přidejte nasekané mandle, rukolu a piniové oříšky. Dochuťte zbylým olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Promíchejte a vlažné podávejte.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Nejlepší je uzené tofu.
Salát je velice variabilbí, špalda si sedne se vším - viz fotka.
Kromě toho je velice zdravá, lehce stravitelná a obsahujhe širokou paletu vitamínů a a minerálů jako vápník, hořčík, zinek, hořčík či vláklninu.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářŠpalda má příjemnou...
Špalda má příjemnou oříškovou chuť. Obsahuje nejvíc bílkovin ze všech obilovin, má zanedbatelné procento tuku a je bohatá na minerály, zejména hořčík, vápník, draslík, fosfor, zinek a vitaminy B1, B2 a PP. Pozitivně také působí na imunitní systém a podporuje trávení a regeneraci buněk. Tento salát je doslova pokladnice zdraví. Děkujeme