Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
18 porce/porcí
Odpalovaného těsta
- 150 gramů voda
- 80 gramů máslo, změklého
- 1 špetka sůl
- 10 gramů cukr
- 120 gramů hladká mouka
- 3 kusy vejce
Čokoládová omáčka
- 250 gramů hořká čokoláda, nakrájené na kousky, min. 75% kakaa
- 40 gramů máslo, změklého
- 200 gramů mléko
- vanilková zmrzlina, domácí nebo kupovaná
-
6
2h 20min
Doba přípravy 20minDoba vaření/pečení -
7
pokročilý
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9Bez masa Jarní Letní Podzimní Zimní Den sv. Valentýna Masopust Velikonoce Den matek Vánoce Nový rok Jídlo s sebou Recepty šéfkuchaře Vaření pro velkou rodinu Vaření pro jednotlivce Vaření pro studenty Vaření pro starší osoby Party Raut Dovolená Narozeniny Narozeniny dětí Piknik Dárek Snídaně Brunch Oběd Odpolední čaj Večeře Svačina Kreativní Dezert Pečení Zmrzlina Pralinky/sladkosti Koláč Cukroví Sušenky/cookies
5
Příprava
- 1. Předehřejte si troubu na 200°C.
2. Do mixovací nádoby nalijte vodu, přidejte máslo, sůl a cukr. Vařte 5 minut/100°C/rychlostí 1.
3. Přidejte mouku a míchejte 20 vteřin/rychlostí 4.
4. Sundejte mixovací nádobu, odložte stranou a nechejte směs 10 minut vychladnout.
5. Nasaďte mixovací nádobu do správné pozice.
6. Míchejte rychlostí 5 a postupně přidávejte vejce otvorem ve víku rovnou na nože.
7. Míchejte dalších 30 vteřin/rychlostí 5.
8. Naplňte odpalované těsto do zdobícího nebo plastového sáčku (odstřihněte jeden rožek).
9. Na plech vyložený pečicím papírem vtlačujte kuličky velikosti vlašského ořechu a nechte mezi nimi prostor 6 cm.
10. Pečte je 20 - 25 minut v předehřáté troubě při 200°C.
11. Vypněte troubu, nechejte dvířka mírně pootevřená a nechcejte sušit dalších 10 minut.
12. Vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout. - 13. Do mixovací nádoby vložte horkou čokoládu a mixujte 10 vteřin/rychlostí 9.
14. Přidejte máslo a mléko a zahřívejte 4 mintuy/100°C/rychlostí 2.
15. Čokoládovou omáčku přendejte do misky. - 16. Vychladné odpalované těsto rozkrojte a položte 2 -3 spodní poloviny na připravené talířky.
17. Na každou spodní část navrště lžičku vanilkové zmrzliny, zakryjte horní částí větrníčkua polijte čokoládovou omáčkou.
18. Podávejte ihned se zbývající čokoládovou omáčkou.
Odpalované těsto
Čokoládová omáčka
Příprava větrníčků
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
OBMĚNY
- těsto se dá naplnit také šlehačkou nebo v kombinaci s ovocem
- vyzkoušejte i slanou náplň ze smetanového sýra, bylinek a dalších oblíbených surovin
- velikost a tvar odpalovaného těsta si můžete přizpůsobit
PROFITEROLKY
- jsou tradiční francouzský dezert
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář