 
                                            
                                    Ingredience & Porce
Crème Brûlée
- 6 žloutek
- 350 g smetany, min 30%
- 100 g plnotučné mléko
- 80 g cukr, moučka
- 20 g vanilkový cukr
- 50 g whisky, sladové
- 30 g třtinový cukr, ideálně typu Muscavado
Příslušenství, které potřebujete
- 
                        
                         Metlička Metlička
- 
                        
                         Stěrka Stěrka
- 
                        
                         Kompletní mixovací nádoba pro TM6 Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Předehřejte si troubu na 110°C. 
- Do nádoby vložte šlehací metlu a nalijte do ní smetanu a mléko, zahřívejte 5 minut/100°C/rychlostí 1. 
- Pak do nádoby přidejte a moučkový a vanilkový cukr, šlehejte 2 minuty/rychlostí 3. 
- Hned po té přidejte whisky a vše promíchejte 1 minutu/rychlostí 2. 
- Vzniklý krém přelijte do žáruvzdorných misek (ramekinů) a pečte v troubě cca 1 hodinu při 110°C 
- Po vyndání z trouby nechte vychladnout v lednici (ideálně přes noc), před podáváním posypte třtinovým cukrem a pomocí malého plynového hořáku cukr zkaramelizujte a vytvořte tak na krému tenkou karamelovou krustičku. 
Crème Brûlée
Tip
Crème Brûlée můžete také zkusit připravit ve varomě (místo v troubě), do nádoby nalijte 600 g vody, misky s krémem vyskládejte do varoma mísy a vařte v páře 20 minut/Varoma/rychlostí 1
Model Thermomixu ®
- 
                     Recept je vytvořen pro Recept je vytvořen proTM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
 
                                     
                     
                                     
                         
                                     
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentáře
Do kterého kroku ostří žloutky prosím?
Ráda vyzkouším,ještě jsem nikdy nedělala