3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Domácí bramborový chléb s osmaženou cibulkou


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

20 porce/porcí

Těsto na chléb

  • 300 gramů pšeničná hladká mouka
  • 200 gramů sáček bramborového těsta
  • 100 gramů žitné hladké mouky
  • 1 kus cibule
  • 400 gramů voda
  • 1 kus čerstvé droždí
5

Příprava

    Domácí bramborový chléb s cibulkou
  1. Cibuli vložíme do sekací nádoby, přesekáme 3 vteřiny/rychlostí 4.

    Přidáme oleje a orestujeme 100 stupňů /30 vteřin/ Zpětný chod / Jemné míchání

    Přendáme stranou.

    Do mixovací nádoby přidáme droždí, lžičku cukru, 100g vody a připravíme kvásek 90 vteřin/37°C /rychlostí 2.

    Přidáme mouku, bramborové těsto v prášku, sůl, kmín a hněteme 3 minuty/ Těsto.

    Přidáme vychladlou orestovanou cibulku a prohněteme 1 minutu/Těsto.

    Těsto vyjmeme z nádoby, na mírně pompučněném vále ještě trochu propracujeme.

    Rozdělíme na dvě poloviny a vytvarujeme bochníky.

    Ty dáme na plech vyložený pečícím papírem, překryjeme utěrkou, střed nakrojíme do kříže a necháme ještě 1 hodinu kynout na teple.

    Troubu předehřejeme na 175°C.

    Plech s vykynutým chlebemvložíme do trouby a pečeme na 175°C asi 45 minut.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Těsto můžeme nechat vykynout v jednom kuse, poté rozdělit , vyválet bochníky a nechat ještě 20.min. vykynout - poté péct. Vejce nikdy nepřidávejte - chléb by špatně kynul.

Místo cibule lze přidat i jiné ingredience - mrkev, ořechy, oregáno, česnek. Mimo oregána vše restujte - i ořechy.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář