Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
14 porce/porcí
Biskupský chlebíček z bílků
- 6 kusů bílku
- 50 gramů loupaných vlašských ořechů
- 50 gramů lískových ořechů, se slupkou nebo bez slupky
- 75 gramů másla (nesoleného), vlažné
- 150 gramů moučkového cukru
- 1 kus vanilkový cukr
- 100 gramů kandovaného ovoce
- 100 gramů Čokolády, rozlámané na kousky
- 150 gramů polohrubé mouky
- 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
- hroznové víno, fialové
-
6
50min
Doba přípravy 10minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
5
Příprava
- Do
vložíme metličku, vložíme bílky a šleháme R3,5/4s.
Pro pevnější přidáme špetku soli. Sníh odložíme stranou.vytřeme a vysušíme. Nasekáme ořechy R5/15s.
Poměr ořechů může být i jiný.
Nasadíme metličku na necháme ji až do konce.
Přidáme sníh a při R2/25s postupně přidáváme vlažné máslo.
Do nádoby pak dáme zbytek surovin, poslední mouku a kypřící prášek.
Hroznové víno přidáme nakonec dle chuti, cca 2 hrstičky, může být i bílé, promícháme R2/20s.
Čokoládu buď pokrájíme nožem na menší kousky, nebo rozsekáme v TM R7/4-5s.
Pečeme 40 minut při 175 st.
Postup:
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Odměrka
koupit nyní
11
Tip
Lze využít pro sníh druhou nádobu.
Přelijeme čokoládovou polevou.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářVorwerk vývoj receptů: děkuji
Vorwerk vývoj receptů: děkuji
Děkujeme za super recept. Šťavnatých...
Děkujeme za super recept. Šťavnatých moučníků není nikdy dost.