3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Crème brûlée


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

5 porce/porcí

Crème Brûlée

  • 6 žloutek
  • 350 g smetany, min 30%
  • 100 g plnotučné mléko
  • 80 g cukr, moučka
  • 20 g vanilkový cukr
  • 50 g whisky, sladové
  • 30 g třtinový cukr, ideálně typu Muscavado
5

Příprava

    Crème Brûlée
  1. Předehřejte si troubu na 110°C.

  2. Do nádoby vložte šlehací metlu a nalijte do ní smetanu a mléko, zahřívejte 5 minut/100°C/rychlostí 1.

  3. Pak do nádoby přidejte a moučkový a vanilkový cukr, šlehejte 2 minuty/rychlostí 3.

  4. Hned po té přidejte whisky a vše promíchejte 1 minutu/rychlostí 2.

     

  5. Vzniklý krém přelijte do žáruvzdorných misek (ramekinů) a pečte v troubě cca 1 hodinu při 110°C

  6. Po vyndání z trouby nechte vychladnout v lednici (ideálně přes noc), před podáváním posypte třtinovým cukrem a pomocí malého plynového hořáku cukr zkaramelizujte a vytvořte tak na krému tenkou karamelovou krustičku.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

 Crème Brûlée můžete také zkusit připravit ve varomě (místo v troubě), do nádoby nalijte 600 g vody,  misky s krémem vyskládejte do varoma mísy a vařte v páře 20 minut/Varoma/rychlostí 1


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář