3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Datlový dort


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

10 kus/kusů

Korpus

  • 100 gramů oříšků
  • 100 gramů datlí, bez pecek
  • 120 gramů moučkového cukru
  • 1 hrst strouhanky z piškotů
  • 5 bílku

Na dohotovení

  • 400 gramů pařížské šlehačky
5

Příprava

  1. Předehřejeme troubu na 180°C a vymažeme dortovou formu máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.
  2. Oříšky sekáme 6 vteřin/rychlostí 7 a dáme stranou.
  3. Datle sekáme 10 vteřin/rychlostí 8 a přidáme k oříškům.
  4. Nádobu důkladně umyjeme a vysušíme. Vložíme metličku, bílky a šleháme cca 4 minuty/rychlostí 4 do úplného zhoustnutí.
  5. Postupně přidáváme cukr a šleháme další 2 minuty/rychlostí 4.
  6. Přidáme datle, oříšky a strouhanku a opatrně je vmícháme rychlostí 1.
  7. Dáme do dortové formy a vložíme do trouby.
  8. Po 5 minutách snížíme teplotu na 160°C a pečeme cca 25 minut.
  9. Délka pečení se odvíjí podle druhu trouby.
  10. Po upečení necháme dort vystydnout.
  11. Ušleháme pařížskou šlehačku cca 2 minuty/rychlost 3.
  12. Dort rozkrojíme a potřeme polovinou šlehačky, přiklopíme a povrch potřeme zbylou šlehačkou.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Kdo chce, vynechá pařížskou šlehačku a dozdobí jenom čokoládou.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář