Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
12 kus/kusů
Pralinky
- 100 gramů mandlové vločky
- 100 gramů cukr
- 1 polévková lžíce voda
Krém
- 200 gramů cukr
- 50 gramů voda
- 8 kusů žloutek
- 35 gramů brandy, koňak
- 20-25 gramů vanilkový cukr
- 1000 gramů žloutky, min. 30% a velmi studené
-
6
24h 30min
Doba přípravy 30minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9Bez masa Jarní Letní Podzimní Zimní Den sv. Valentýna Masopust Velikonoce Den matek Halloween Vánoce Nový rok Čínský Nový rok Ramadan Party Narozeniny Narozeniny dětí Grilování Dárek Snídaně Brunch Oběd Odpolední čaj Svačina Recepty šéfkuchaře Kreativní Dezert Grilování Pudink/pěna Pralinky/sladkosti Gateau (francouzský koláč) Koláč Cukroví Sušenky/cookies
5
Příprava
- 1. Na pánev dejte plátky mandlí, cukr a vodu a ohřívejte při střední teplotě.
2. Neustále míchejte, dokud se cukr nerozpustí a mandle nezezlátnou (nebo pro výraznější chuť nezhnědnou).
3. Jakmile jsou mandle zkaramalizované, rozložte je na foĺii nebo pečicí papír a nechte vychladnout.
4. Poté je vložte do mixovací nádoby a mixujte 5 sekund/rychlostí 6 až 7.
5. Odložte stranou. - 6. do mixovací nádoby dejte vodu a cukr a přiveďte k varu 4mintuy/Varoma/rychlost 1.
7. Přendejte do mísy a nechte vychladnout. Teplotavýsledného sirupu by měla klesnout zpět na přibližně 30°C enbo tak, aby byla lehce teplá na dotek.
8. Nasaďte metličku.
9. Do mixovací nádoby vložte vaječné žloutky a zchladký sirup opatrně lijte na rozjeté nože 4 minuty/rychlost 3,5.
10. Šodó by mělo být jemné a nadýchané a mělo by asi třikrát zvětšit svůj objem.
11. Přilijte brandy a promíchejte.
12. Přendejte do velké mísy a odložte stranou.
13. Vyčistěte mixovací nádobu a metličku.
14. Do čisté mixovací nádoby dejte cukr a mixujte 15 sekund/rychlostí 9.
15. Nasaďte metličku a přidejte smetanu.
16. Nastavte na rychlost 4 po dobu 3 až 4 minut. První minuty rychlost postupně zvyšujte.
17. Jemně smíchejte se šodó 1 minutu/rychlost 2. Jakmile je našlehaná, přestaňte. - 18. Dortovou formu s odnímatelným dnes (o průměru asi 24 cm) dobře vymažte.
19. Dno pokryjte polovinou pralinek a poté nalijte polovinu připravené směsi.
20. Porkyjte zbytkem pralinek a nalijte zbytek směsi.
21. Dejte na 24 hodin do mrazáku.
22. V případě potřeby nechte v lednici 15 - 20 minut rozmrznout a poté vyklopte dnem vzhůru na talíř.
23. Podávejte vrstvou pralinek nahoru.
Pralinky
Krém
Komplementace
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
- na závěr můžete dozdobit kopečkem vyšlehané smetany nebo zmrzliny
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář