3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Domácí kondenzované mléko Salko


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

1 porce/porcí

mléko

  • 1 litr mléka plnotučného
  • 180 gramů cukru písku
5

Příprava

    Postup
  1. Do Zamknout nádobu vložíme metličku, přidáme mléko a cukr. Vaříme 100°C, R 2 dokud se nezredukuje obsah v Zamknout nádobu cca na polovinu, mně to trvalo zhruba 2,5 hodiny. Vaříme bez odměrky ve víčku. Vznikne krásně husté, do smetanova zabarvené kondenzované mléko, které dále můžeme použít do krémů, dezertů a podobně. Výhoda je absence veškerých konzervantů.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Chladnutím ještě ztuhne, takže se nebojte, když se to po uvaření bude zdát řídší než z obchodu. Směrodatná je smetanová barva.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Super nápad, s dětmi máme

    Vložil EVAPLANDYS on 14. dubna 2014 - 21:10.

    Super nápad, s dětmi máme rádi medovník a  spoustu dalších dobrot, na krém používám salko, teď už bude jen domácí tmrc_emoticons.))

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Paráda, tak to bude ten

    Vložil jakubch on 10. dubna 2014 - 11:38.

    Paráda, tak to bude ten vaječňák zase o trochu domáčtější tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Díky za tip!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Skvělé milá Hanko....Velmi

    Vložil ALENAPUNDY on 10. dubna 2014 - 00:24.

    Skvělé milá Hanko....Velmi děkuji za inspiraci a radu, jelikož samotné koupené SALKO mléko není zdravé svým obsahem a jelikož mám ráda svou vlastní výrobu jogurtů jste mi tímto velmi pomohla čili ráda vyzkouším....Přeji nadále krásné vaření a příjemné radosti všech dní tmrc_emoticons.-)  tmrc_emoticons.)

    ♥ alenapundy@gmail.com

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,