3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Dýňová zmrzlina


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

zmrzlina

  • 250 g dýně
  • malý kousek čerstvého zázvoru, velikosti lískového oříšku
  • 50 g cukr
  • 0,5 čajové lžičky skořice, mletá
  • špetka muškátni orešek
  • 2 vaječné bílky
5

Příprava

    zmrzlina
  1. Dýni a zázvor sekejte R5, 8sec. Přidejte koření a cukr a vařte na 100°C, 10 min.,R2. Na konec mixujte R8, 30sec. Nechte vychladit a zmražte ve tvořítku na led. 

    Zmrzlé kostky sekejte R8, 15sec., nasaďte šlehací metlu, přilijte 1 bílek a zamíchejte R4 s postupným přiléváním zbylého bílku do požadované konzistence.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Sypte skořicí na ozdobu.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Taky jsme nevěděli co s dýní.

    Vložil Jan Stříbrný on 1. prosince 2013 - 11:04.

    Taky jsme nevěděli co s dýní. Tento recept získal rychle oblibu u celé rodinytmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Mňam:-)

    Vložil zuzka@dvk.cz on 29. listopadu 2013 - 23:08.

    Mňamtmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Suprové využití dýně,..nikdy

    Vložil lussy on 28. listopadu 2013 - 16:56.

    Suprové využití dýně,..nikdy nevím, jak ji zpracovat. Dobrá nápad, vyzkouším!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • V uvedeném množství nepálí.

    Vložil Jan Stříbrný on 6. listopadu 2013 - 21:32.

    V uvedeném množství nepálí.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • jsem zvědavá jaké to bude s

    Vložil yvonaj on 6. listopadu 2013 - 11:26.

    jsem zvědavá jaké to bude s tím zázvoremLove

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,