3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Hraběnčiny řezy


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

1 kus/kusů

Na těsto

  • 450 g pol. mouky
  • 250 g másla, nebo Hery
  • 120 g cukr, moučka
  • 4 žloutky
  • 1/2 kypřicí prášek do pečiva

na posypání

  • 1 kg jablek zbavených jadřinců
  • 1 vanilkový cukr

Na potření

  • 4 bílek
  • 160 g cukr

  • 450 g pol. mouky
  • 250 g másla, nebo Hery
  • 120 g cukr, moučka
  • 4 žloutky
  • 1/2 kypřicí prášek do pečiva

  • 1 kg jablek zbavených jadřinců
  • 1 vanilkový cukr

  • 4 bílek
  • 160 g cukr
5

Příprava

  1. Nejprve si pomocí šlehací metly vyšlehejte sníh z bílků 2,5 minuty/rychlostí 4 a postupně přisypávejte odvážený cukr.
  2. Do tuha vyšlehaný sníh odložte stranou do čisté mísy.
  3. ]Pak do nádoby dejte Heru nebo máslo (pokud je z lednice, nejprve posekáme na nožích).
  4. Přidejte cukr, mouku, 2 kypřícího prášku do pečiva, žloutky a vytvořte těsto 30 sekund/rychlostí 5.
  5. Průběžně si pomáhejte stěrkou.
  6. 1/3 těsta dejte na 30 minut ztuhnout do mrazáku.
  7. ]Ze zbylého těsta vyválejte placku a položte ji na vymazaný a vysypaný plech.
  8. Zatím si v nádobě posekejte na dvakrát (je to velké množství, proto na dvakrát) jablka s vanilkovým cukrem 5 vteřin/rychlostí 4 - 5.
  9. Na placku na plechu nasypejte jablka a potřete sněhem z bílků.
  10. Jablečnou vrstvu ostrouhejte těstem zmrazáku.
  11. Pečte na 180°C asi 20-25min.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Jablečnou vrstvu můžete ještě posypat ořechy, hrozinkami a mírně přisladit.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Letps máme hodně jablek, takže jsem...

    Vložil mysevicka on 14. srpna 2016 - 07:50.

    Letps máme hodně jablek, takže jsem vyzkoušela a je to výborné. TM je jednička, žádné vály a vše je hned hotovo

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • hraběnčin koláč milujeme,

    Vložil Ptakova on 23. září 2015 - 18:03.

    hraběnčin koláč milujeme, děti děkují tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • žádné struhadlo není potřeba,

    Vložil Jan Stříbrný on 1. prosince 2013 - 19:48.

    žádné struhadlo není potřeba, protože v TM je vše hnedtmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Cokoliv s jablky je dobré!!!

    Vložil zuzka@dvk.cz on 29. listopadu 2013 - 23:55.

    Cokoliv s jablky je dobré!!!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vypadají výborně, určitě ráda

    Vložil lussy on 28. listopadu 2013 - 18:00.

    Vypadají výborně, určitě ráda vyzkouším. Už se mi sbíhají slinytmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • vždy přijdou k chuti

    Vložil mencikovamarta on 26. října 2013 - 22:25.

    tmrc_emoticons.) vždy přijdou k chuti

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,