3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Jablečné pohlazení


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

12 porce/porcí

Těsto

  • 1 odměrka mléka
  • 50 g cukr
  • 20 g čerstvé droždí
  • 75 g rozpuštěné hery
  • 250 g hladká mouka

Jablečná náplň

  • 350 g očištěných jablek

Žloutková náplň

  • 3 žloutky
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g zakysaná smetana
  • 2 polévkové lžíce Gustinu

Sníh

  • 3 bílek
  • 100 g cukr
  • 6
    1h 0min
    Doba přípravy 20min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    Těsto
  1. 1. Do mixovací nádoby vložíme mléko,cukr, droždí a uděláme kvásek 1,5 minuty/Closed lid/37C/R2.

    2. Ke kvásku přidáme mouku, rozpuštěnou heru, mouku a hněteme 3 minuty/Closed lid/Dough mode.

    3. Těsto necháme 30 minut v nádobě kynout.

    4. Vykynuté těsto rozválíme do vymazané kulaté dortové formy tak aby byly zvedlé i okraje.

    5. Do mixovací nádoby vložíme očištěná, jádřinců zbavená jablka a sekáme 3 sekundy/Closed lid/R5.

    6. Jablka naneseme na rozválené těsto do formy.

    Žloutková náplň

    7. Do mixovací nádoby vložíme žloutky,cukr,vanilkový cukr a šleháme do pěny 4 minuty/Closed lid/R4.

    8. Přidáme zakysanou smetanu a gustin a šleháme 1 minutu/Closed lid/R4. žloutkovou náplň nalejeme na jablka a dáme péct.

    9. Pečeme 30 minut při 180C.

    10. Mezitím ušleháme tuhý sníh.

    11. Do čisté mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku přidáme bílky a šleháme 3 minuty/Closed lid/R4. Po třech minutách začneme postupně otvorem ve víku přidávat cukr a šleháme do tuha další 3 minuty/Closed lid/R4.

    12. Sníh naneseme na horký upečený dort a necháme ještě zapéct 10 minut při 180C.

    13. Foto k receptu Ivanka N.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Dort je výborný když místo jablek dáme ostružiny.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář