Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
- 1000 g čerstvý kaštan, neloupaný, proříznutých jako mušle
- 1100 g voda
- 400 g cukr
- 1 vanilkový lusk, rozkrojený na 3 kusy
-
6
30min
Doba přípravy 30minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
- Vložte kaštany do systému Varoma.
- Do mixovací nádoby nalijte 600 g vody, umístěte systém Varoma na své místo a vařte v páře 25–30 min./Varoma/rychlost 1. Doba vaření závisí na velikosti a druhu kaštanů. Měly by být „al dente“ (na skus). Odložte systém Varoma stranou a vyprázdněte a vysušte mixovací nádobu.
- Teplé kaštany oloupejte. Kaštany je snadné oloupat, dokud jsou vlhké. Jsou-li kaštany suché, namočte je do teplé vody.
- Do suché mixovací nádoby vložte cukr a vanilkový lusk a mixujte 10 sek./rychlost 10.
- Přidejte 500 g vody a vařte 15 min./Varoma/rychlost 1 bez odměrky.
- Přidejte oloupané kaštany a vařte 3–6 min./100 °C/
"Zpětný chod" /rychlost 1. Opatrně zkontrolujte, zda jsou dostatečně měkké a zachovávají si svůj tvar.
- Kaštany nandejte do zavařovacích sklenic, zalijte sirupem a ihned uzavřete.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Komentáře
Přidat komentářVýborný i jako dárek, jelikož
Výborný i jako dárek, jelikož to na pohled vypadá úžasně!