3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kaštany ve vanilkovém sirupu


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

  • 1000 g čerstvý kaštan, neloupaný, proříznutých jako mušle
  • 1100 g voda
  • 400 g cukr
  • 1 vanilkový lusk, rozkrojený na 3 kusy
  • 6
    30min
    Doba přípravy 30min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Vložte kaštany do systému Varoma.
    2. Do mixovací nádoby nalijte 600 g vody, umístěte systém Varoma na své místo a vařte v páře 25–30 min./Varoma/rychlost 1. Doba vaření závisí na velikosti a druhu kaštanů. Měly by být „al dente“ (na skus). Odložte systém Varoma stranou a vyprázdněte a vysušte mixovací nádobu.
    3. Teplé kaštany oloupejte. Kaštany je snadné oloupat, dokud jsou vlhké. Jsou-li kaštany suché, namočte je do teplé vody.
    4. Do suché mixovací nádoby vložte cukr a vanilkový lusk a mixujte 10 sek./rychlost 10.
    5. Přidejte 500 g vody a vařte 15 min./Varoma/rychlost 1 bez odměrky.
    6. Přidejte oloupané kaštany a vařte 3–6 min./100 °C/ Counter-clockwise operation /rychlost 1. Opatrně zkontrolujte, zda jsou dostatečně měkké a zachovávají si svůj tvar.
    7. Kaštany nandejte do zavařovacích sklenic, zalijte sirupem a ihned uzavřete.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Výborný i jako dárek, jelikož

    Vložil lussy on 30. listopadu 2013 - 15:16.

    Výborný i jako dárek, jelikož to na pohled vypadá úžasně! tmrc_emoticons.D

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,