3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Linecké cukroví


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

30 porce/porcí

  • 250 gramů hladká mouka
  • 150 gramů tuku na pečení
  • 90 gramů cukr, moučka
  • 2 kusy žloutek
  • 1 kus citrónová kůra, nastrouhaná kůra z 1 kusu citrónu
  • 1 zavařovací sklenice rybízové marmelády, na slepování
  • 6
    2min
    Doba přípravy 2min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
5

Příprava


    1. Do mixovací nádoby vložte všechny suroviny, kromě rybízové marmelády a míchejte 30 sek./rychlost 4.

    2. Těsto vyjměte a nechte cca 1 hodinu odpočinout.

    3. Předehřejte si troubu na 180 °C.

    4. Těsto vyválejte na pomoučněném vále cca 4 mm a vykrajujte pomocí odměrky kulaté tvary, nebo můžete zvolit libovolná vykrajovátka.

    5. Pečte do zlatova v troubě cca 8 - 10 min.

    6. Po vychladnutí jednu stranu namažte marmeládou a druhým dílem slepujte dohromady.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Odměrka
    Odměrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Výběr marmelády je čistě na vaší chuti, klasicky se promazává kyselejší rybízovou.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Vyzkoušeno Doporučuji. Dnes jsem dělala...

    Vložil MichaelaKra on 9. prosince 2018 - 19:50.

    Vyzkoušeno tmrc_emoticons.) Doporučuji. Dnes jsem dělala linecké podle našeho tradičního receptu po babičce https://erecepty.eu/linecke-cukrovi/ a krásně nám dům provoněl Vánočním cukrovím.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vyzkoušeno, doporučuji

    Vložil hana1957 on 8. prosince 2018 - 16:57.

    Vyzkoušeno, doporučujiSmile

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • dnes jsem upekla, těsto je

    Vložil Andruše on 6. prosince 2015 - 17:01.

    dnes jsem upekla, těsto je vynikající tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • už se to zase blíží

    Vložil zuzka@dvk.cz on 1. prosince 2013 - 13:04.

    už se to zase blíží

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Klasika na vánočním stole

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 00:29.

    Klasika na vánočním stole nesmí chybět tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Mňamka

    Vložil Jaroslava Fortelkova on 11. října 2013 - 00:46.

    Cooking 6 Cooking 9Mňamka Cooking 1

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  •   vyzkouseno a snedeno...mocc

    Vložil Janulka54 on 19. ledna 2013 - 16:32.

    Cooking 7  vyzkouseno a snedeno...mocc dobre

    Janulka

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Právě jsem dopekla a zatím

    Vložil Lenulka on 9. prosince 2011 - 19:20.

    Právě jsem dopekla a zatím nejlepší co jsem kdy pekla.. tmrc_emoticons.;) Takže vám mockrát děkuji za výborný tip.. tmrc_emoticons.)

    Lenulka

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vyšly skvěle, 2 plechy. Jen

    Vložil IreVo on 9. prosince 2011 - 18:06.

    Vyšly skvěle, 2 plechy. Jen bych tu troubu zapla až po té hodině "odpočinku".  tmrc_emoticons.8) Též je dobře dát těsto do lednice - nelepí se pak na vále.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vyzkouším co nejdříve! 

    Vložil IreVo on 3. prosince 2011 - 23:23.

    Vyzkouším co nejdříve!  tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,