Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
30 porce/porcí
- 250 gramů hladká mouka
- 150 gramů tuku na pečení
- 90 gramů cukr, moučka
- 2 kusy žloutek
- 1 kus citrónová kůra, nastrouhaná kůra z 1 kusu citrónu
- 1 zavařovací sklenice rybízové marmelády, na slepování
5
Příprava
- Do mixovací nádoby vložte všechny suroviny, kromě rybízové marmelády a míchejte 30 sek./rychlost 4.
- Těsto vyjměte a nechte cca 1 hodinu odpočinout.
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Těsto vyválejte na pomoučněném vále cca 4 mm a vykrajujte pomocí odměrky kulaté tvary, nebo můžete zvolit libovolná vykrajovátka.
- Pečte do zlatova v troubě cca 8 - 10 min.
- Po vychladnutí jednu stranu namažte marmeládou a druhým dílem slepujte dohromady.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Výběr marmelády je čistě na vaší chuti, klasicky se promazává kyselejší rybízovou.
Komentáře
Přidat komentářVyzkoušeno Doporučuji. Dnes jsem dělala...
Vyzkoušeno
Doporučuji. Dnes jsem dělala linecké podle našeho tradičního receptu po babičce https://erecepty.eu/linecke-cukrovi/ a krásně nám dům provoněl Vánočním cukrovím.
Vyzkoušeno, doporučuji
Vyzkoušeno, doporučuji
dnes jsem upekla, těsto je
dnes jsem upekla, těsto je vynikající
už se to zase blíží
už se to zase blíží
Klasika na vánočním stole
Klasika na vánočním stole nesmí chybět
Mňamka
vyzkouseno a snedeno...mocc
Janulka
Právě jsem dopekla a zatím
Právě jsem dopekla a zatím nejlepší co jsem kdy pekla..
Takže vám mockrát děkuji za výborný tip..
Lenulka
Vyšly skvěle, 2 plechy. Jen
Vyšly skvěle, 2 plechy. Jen bych tu troubu zapla až po té hodině "odpočinku".
Též je dobře dát těsto do lednice - nelepí se pak na vále.
Vyzkouším co nejdříve!
Vyzkouším co nejdříve!