Ingredience & Porce
8 porce/porcí
1. vrstva
- 100 g vypeckované datle
- 50 g slunečnicové semínko
- 50 g dýňová semínka
- 10 g karobu
2. vrstva
- 1 zralé mango
- 20 g chia semínko
3. vrstva
- 50 g slunečnicové semínko
- 20 g kokosový tuk
- 10 g karobu
- 10 g hořké kakao
- 1/2 avokádo
-
6
25min
Doba přípravy 25minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Příprava
1. vrstva
Všechny suroviny dáme do
45sek/R8
Vzniklou "hmotu" umačkáme na dno dortové formy.
2. vrstva
všechny suroviny vložíme do
20sek/R6
Rovnoměrmě rozetřeme na 1. vrstvu
3. vrstva
Semínka na sypeme do
a sekáme 25sek/R10
Vzniklou "slunečnicovou mouku" dáme stranou do mističky.
Kokosový tuk/máslo vložíme do
40sek/37st/R1
K tuku přidáme karob i kakao a necháme zamíchat 30sek/37st./R1,5
Ke směsy přisypeme předem připravenou sluneč.mouku a 1:20min/40st/R2
Do hotové "hmoty" přidáme půl avokáda 15sek/R4
= nutno si během daného času pomáhat stěrkou, aby vznikla rovnoměrně zamíchaná čokoládová poleva
Hotovou hmotu rovnoměrně rozmístíme na 2.vrstvu (čokoládová poleva je hustší konzistence, neteče ... ale jde s ní pěkně potřít předchozí vrstva)
Postup
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Odměrka
koupit nyní
Tip
Do poslední vrstvy doporučuji pro obměnu surovin dát místo slunečnicových semínek - mandle
DOBROU CHUŤ
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář