3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Ovocný žahour


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

10 porce/porcí

Žahour

  • 900 ovoce, mraženého
  • 1 litr džusu
  • 6 polévkových lžic cukr
  • 4 polévkové lžíce škrob

Vanilková omáčka

  • 3 odměrky mléka
  • 2,5 odměrky smetany
  • 2 kusy vaječných žloutků
  • 1 kus vanilkový cukr
  • 1 kus vanilkový pudink
  • 1 polévková lžíce cukr
5

Příprava

    Žahour
  1. Vše mimo ovoce vařte 8 min., 100°C, R4. Do mísy nebo poháru připravte zmrazené ovoce a přelijte povařenou šťávou. Nechte vychladnout, směs ztuhne.

  2. Suroviny na omáčku vařte 8 min., 90°C, R3 se šlehací metlou. Teplou nebo studenou omáčku přelijte přes již ztuhlý Žahour.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

pro barevnou pestrost použijte na tmavé ovoce (jahody, ostružiny, rybíz, borůvky, angrešt) světlý džus třeba pomerančový.A naopak na světlé ovoce (pomeranče, broskve, meruňky) džus tmavý černorybízový.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář