3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Rychlý štrůdl z pomazánkového másla


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

25 porce/porcí

těsto

  • 1 pomazánkové máslo
  • 2 hrnky pol. mouky (cca 300 g)

náplň

  • jablko
  • cukr dle chuti
  • skořice, mletá
  • strouhanka na podsypání pod jablka

  • 1 pomazánkové máslo
  • 2 hrnky pol. mouky (cca 300 g)

  • jablko
  • cukr dle chuti
  • skořice, mletá
  • strouhanka na podsypání pod jablka
5

Příprava

    těsta
  1. Pomazánkové máslo a mouku dáme do nádoby a vytvoříme těsto 30sek/R5, pomáháme si stěrkou. Vyválíme 2 placky, které posypeme strouhankou. 

  2. Mezitím si do nádoby dáme jablka se slupkou (zbavené jádřinců ), cukr a skořici a nasekáme na jemné kousky 5-10 sek/R5. Pokud máme plnou nádobu, pomáháme si stěrkou. Ochucená posekaná jablka rozprostřeme na placky a stočíme. Pečeme na pečícím papíru do růžova.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Štrůdl nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Ano Jeníku....Již opraveno i

    Vložil ALENAPUNDY on 22. listopadu 2014 - 23:35.

    Ano Jeníku....Již opraveno i jméno............ tmrc_emoticons.-) Přikládám fotečky, dělala jsem čerstvě ze zrn PŠENICE špaldy, které jsem rozemlela na mouku špaldovku, jen jsem ubrala na gramáži a spojila s pomazánkovým máslem.... je to dobrotka a rychlovka především, navíc nemám ráda listové těsto čili tenhle štrůdl jest rozhodně ZDRAVĚJŠÍ !! Ještě jednou děkuji.............. Love

    ♥ alenapundy@gmail.com

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Ingredience a příprava

    Vložil ALENAPUNDY on 22. listopadu 2014 - 23:30.

    Ingredience a příprava receptu se neslučuje se stejnou moukou jak se uvádí ve složce ingrediencí...S jakou moukou tedy pracujeme...............:::: POLOHRUBÁ NEBO HLADKÁ??Výborný recept na rychlý štrůdl..............výborně !!! Rozhodně pracuji ve stejné ingredienci = tedy špaldové mouky a také špaldovou mouku dám do nádoby zpracovat s pomazánkovým máslem.... DĚKUJI JANE tmrc_emoticons.-) 

    ♥ alenapundy@gmail.com

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Děkuji za upozornění, ale

    Vložil Jan Stříbrný on 22. listopadu 2014 - 23:27.

    Děkuji za upozornění, ale přesně, jak píšete mouky se dají zaměňovat... Se jménem to tak nenítmrc_emoticons.) Jmenuji se Jan a ne Jiří...

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Moc dobrý a opravdu rychlý!

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 12:26.

    Moc dobrý a opravdu rychlý! Dobrý nápad! tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Peče se 20min. Je to napsáno

    Vložil Jan Stříbrný on 1. prosince 2013 - 02:09.

    Peče se 20min. Je to napsáno v časové nár.receptutmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Pomazánkové

    Vložil zuzka@dvk.cz on 29. listopadu 2013 - 22:38.

    Pomazánkové máslo???Zajímavé!!!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vyzkouším, nevypadá složitě,

    Vložil yvonaj on 5. listopadu 2013 - 09:31.

    Vyzkouším, nevypadá složitě, to fakt stačí jen mouka a pomazánkové máslo?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jak dlouho se peče    ?

    Vložil lussy on 4. listopadu 2013 - 23:06.

    Jak dlouho se peče    ?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • musím vyzkoušet

    Vložil mencikovamarta on 3. listopadu 2013 - 21:22.

    musím vyzkoušet Love

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,