thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
4min
Celkový čas
34min
porce/procí
12 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Těsto

  • 4 vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g moučkového cukru
  • 300 g prosáté polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 35 g strouhaných ořechů

Poleva

  • 130 g moučkového cukru
  • 2 Polévkové lžíce citronové šťávy
  • 1 Polévková lžíce horké vody
  • 1/2 Polévkové lžíce oleje

Dále

  • Kousek rozpuštěné čokolády

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Těsto
  1. 1.Do mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku vložíme všechny suroviny a šleháme 4 minuty/Zamknout nádobu/R4. 


    2. Těsto nalejeme do vymazané kulaté formy a dáme péct .


    3. Pečeme 30 minut při 180C.


    4. Koláč necháme vychladnou a polejeme ho citronovou polevou.


    Poleva


    5. Do mixovací nádoby vložíme cukr,citronouvou šťávu, vodu, oleje a mícháme 30 sekund/Zamknout nádobu/R3.


    6. Polevu nalejeme na koláč.


    7. Citronovou polevu pocákáme čokoládovou polevou a rozmícháme vidličkou.


    8. Foto k receptuIvanka N.

Tip

Aby byl koláč více pikantní do těsta nalitého ve formě naneste kupičky rybízové marmelády a dejte péct.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Šlehačková bábovka s citrónovou polevou

Vytisknout:

Komentáře

  • 22. dubna 2014 - 02:31
    4.0

    Pokud něco nesedí, tak bych dotaz směřoval na autora, ten by měl mít vlastní zkušennost.

  • 21. dubna 2014 - 15:13
    3.0

    Ano, ano JARKI.....Jest tak, každá trouba jest jiná....My máme elektrickou což vím, že jest trochu pomalejší pečení, ale prý lepší..... Měla jsem tuto buchtu déle, ale povedla se jelikož jsem si to hlídala, byla by škoda vyhazovat.... ...Dnes zrovinka budu dělat bábovku jogurtovou dle Tvého receptíku..... tmrc_emoticons.-) DĚKUJI, děkuji........... Krásné pomlázkové pondělí přeji v příjemnosti vaření a dobré pozitivnosti tmrc_emoticons.-)  tmrc_emoticons.)

    ♥ alenapundy@gmail.com

  • 21. dubna 2014 - 14:25

    Alenko, to zalezi na troube. Ja to beru vzdy jako orientacni informaci. Kazda trouba pece jinak a  bohuzel kazda musime prijit na to jak funguje. nekdo da 180 jiny 170... v mem pripade nektera babovka letela i do kose. Ted jsem dodelala nasi oblibenou jogurtovou a poprve neni z vrchu zcvrkla. Vzdycky se mi hodne zcvrkla a z vrchni casti jeste vic. Cetla jsem o tom vsechno mozne i se ptala zkusenejsi a vypada to, ze ted to vyslo, jeste ji musim vyzkouset tmrc_emoticons.;-)

  • 21. dubna 2014 - 01:56
    3.0

    Cooking 7  Tak dopečeno, hotovo..... trochu ozdobeno kokosem, který se rozpustil na polevě čokoládové..... Jinak mnamky, chválím moooc........  Love

    ♥ alenapundy@gmail.com

  • 21. dubna 2014 - 00:55
    3.0

    Dopekla jsem, vyzkoušela jsem = dala jsem formu = SRNČÍ HŘBET.... Jen je mi divné, že at dělám jakýkoliv recept odsud ze stránek tak pečení doby se mi prodlužuje a neslučuje se nikdy s časem i dobou co jest uvedená.... Dopěkám déle jelikož střed formy je tekutý ještě a nedopečený.... tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.-) Uvidím jak bude hotovo vše...foto ukáži a přispěji příště................  tmrc_emoticons.(

    ♥ alenapundy@gmail.com

  • 1. prosince 2013 - 16:04
    4.0

    tmrc_emoticons.p opravdu lákavá

  • 29. listopadu 2013 - 14:44
    4.0

    Je to bábovka a nebo koláč?

  • 29. listopadu 2013 - 11:17
    5.0

    lákavá šlehačková bábovkaParty

Are you sure to delete this comment ?