3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Vanilkové nebe s broskvovým přelivem


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

8 porce/porcí

Vanilkové nebe s broskvovým přelivem

  • 4 plátky želatina
  • 200 gramů voda, plus extra navíc na želatinu
  • 10 gramů cukr, moučka
  • 4 kusy broskev, bez pecky, napůl
  • 500 gramů žloutky
  • 10 gramů cukr
  • 1 kus vanilkový lusk
5

Příprava

  1. Želatinu rozdělte do dvou misek. Nechte ji nabobtnat v malém množstí vody.
  2. Do mixovací nádoby vložte 200 gramů vody, cukr moučka, rozpůlené broskve a vařte 5 minut/100°C/rychlostí 1.
  3. Nechte vychladit na 60°C. Poté přidejte želatinu z jedné misky a míchejte 5 vteřin/rychlostí 4.
  4. Směs nalijte na dno malých misek.
  5. Do čisté mixovací nádoby vložte smetanu a cukr.
  6. Rozřízněte napůl vanilkový lusk, seškrábejte semínka do mixovací nádoby a také přidejte lusky.
  7. Zahřívejte 4 minuty/50°C/rychlostí 2.
  8. Přidejte druhou polovinu želatiny a míchejte 5 sekund/rychlostí 4.
  9. Vyndejte vanilkové lusky a směs nalijte na broskvový základ.
  10. Mističky dejte do chladničky na cca 12 hodin vychladit.
  11. Poté podávejte.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
11

Tip

Broskve lze vyměnit za meruňky, borůvky, nektarinky a podobně.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.