Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
8 porce/porcí
Vanilkové nebe s broskvovým přelivem
- 4 plátky želatina
- 200 gramů voda, plus extra navíc na želatinu
- 10 gramů cukr, moučka
- 4 kusy broskev, bez pecky, napůl
- 500 gramů žloutky
- 10 gramů cukr
- 1 kus vanilkový lusk
-
6
15min
Doba přípravy 15minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8Recept je vytvořen pro
TM 5
Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
5
Příprava
- Do mixovací nádoby vložte 200 gramů vody, cukr moučka, rozpůlené broskve a vařte 5 minut/100°C/rychlostí 1.
- Nechte vychladit na 60°C. Poté přidejte želatinu z jedné misky a míchejte 5 vteřin/rychlostí 4.
- Směs nalijte na dno malých misek.
- Do čisté mixovací nádoby vložte smetanu a cukr.
- Rozřízněte napůl vanilkový lusk, seškrábejte semínka do mixovací nádoby a také přidejte lusky.
- Zahřívejte 4 minuty/50°C/rychlostí 2.
- Přidejte druhou polovinu želatiny a míchejte 5 sekund/rychlostí 4.
- Vyndejte vanilkové lusky a směs nalijte na broskvový základ.
- Mističky dejte do chladničky na cca 12 hodin vychladit.
- Poté podávejte.
11
Tip
Broskve lze vyměnit za meruňky, borůvky, nektarinky a podobně.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář