3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Vanilkové nebe s broskvovým přelivem


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

8 porce/porcí

Vanilkové nebe s broskvovým přelivem

  • 4 plátky želatiny
  • 200 gramů vody, plus extra navíc na želatinu
  • 10 gramů moučkového cukru
  • 4 kusy broskve, bez pecky, napůl
  • 500 gramů smetany
  • 10 gramů cukru
  • 1 kus vanilkového lusku
5

Příprava

  1. Želatinu rozdělte do dvou misek. Nechte ji nabobtnat v malém množstí vody.
  2. Do mixovací nádoby vložte 200 gramů vody, cukr moučka, rozpůlené broskve a vařte 5 minut/100°C/rychlostí 1.
  3. Nechte vychladit na 60°C. Poté přidejte želatinu z jedné misky a míchejte 5 vteřin/rychlostí 4.
  4. Směs nalijte na dno malých misek.
  5. Do čisté mixovací nádoby vložte smetanu a cukr.
  6. Rozřízněte napůl vanilkový lusk, seškrábejte semínka do mixovací nádoby a také přidejte lusky.
  7. Zahřívejte 4 minuty/50°C/rychlostí 2.
  8. Přidejte druhou polovinu želatiny a míchejte 5 sekund/rychlostí 4.
  9. Vyndejte vanilkové lusky a směs nalijte na broskvový základ.
  10. Mističky dejte do chladničky na cca 12 hodin vychladit.
  11. Poté podávejte.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Broskve lze vyměnit za meruňky, borůvky, nektarinky a podobně.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.