3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kapsy z vepřového plecka plněné kyselým zelím


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

  • 4 plátky vepřového masa, plecko
  • 500 g kyselého zelí
  • 700 g brambor, oloupaných, nakrájených na čtvrtky
  • 2 kusy cibule
  • 1 kus hovězího bujónu
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 700 g vody
  • 50 g mouky, hladké
  • 1 čajová lžička červené papriky, sladké
  • 0,25 čajové lžičky černého pepře, mletého
  • 0,25 čajové lžičky soli
  • 6
    12min
    Doba přípravy 12min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
  • 9
5

Příprava

    1. Naklepejte si vepřové plátky osolte a opepřte. Z kyselého zelí navažte 250 gramů a rozdělte stejnoměrně na každý plátek na okraj. Zaviňte a zachyťte provázkem nebo párátky. Závitky vložte do Varoma mísy a odložte stranou.
    2. Do mixovací nádoby vložte oloupané cibule sekejte 7 sek./rychlost 5.
    3. Přidejte olej a cibuli, poduste 5 min./Varoma/rychlost 1.
    4. Očištěte si brambory a připravte si je do košíčku.
    5. Přidejte vodu, zbylou část zelí /250 gramů/ a vařte 45 min./Varoma/rychlost 2. Na víko Thermomixu položte Varoma mísu se závitky.
    6. Varoma mísu odložte stranou. Přes otvor ve víku přidejte mouku, bujón a sladkou papriku a provařte 4 min/100°C/rychlost 3.
    7. Na talíři závitek s brambory přelejte omáčkou.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Dobrý den, záleží nejen na

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 25. dubna 2016 - 12:37.

    Dobrý den,

    záleží nejen na druhu a stáří masa, ale také na kvalitě brambor. Je to, bohužel, o ozkoušení a nalezní vhodné kombinace.

    Věříme, že Vás tento zádrhel neodradí od dalšího vaření v Thermomixu.

     

     

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Tak nevím, kde jsem udělala

    Vložil katerina.nowakova on 23. dubna 2016 - 18:48.

    Tak nevím, kde jsem udělala chybu, ale vařila jsem přesně dle receptu a brambory byly po 45min rozvařené a maso naopak tvrdé.

    za sebe bych příště dala brambory jen 35min a maso na minimálně 60min. 

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • moc chutné jídlo

    Vložil Moňulka on 17. června 2014 - 16:34.

    moc chutné jídlo

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Skvělý nápad. 

    Vložil lussy on 29. listopadu 2013 - 21:15.

    Skvělý nápad.  Love

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Výborný nápad:-) výborná chuť

    Vložil Jan Stříbrný on 19. listopadu 2013 - 14:49.

    Výborný nápadtmrc_emoticons.-) výborná chuť tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Zkoušela jsem a nemá chybu,

    Vložil lussy on 14. listopadu 2013 - 20:00.

    Zkoušela jsem a nemá chybu, vynikající chuť.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • vynikající

    Vložil Jaroslava Fortelkova on 18. října 2013 - 21:13.

    vynikající Cooking 1

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,