3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Krůtí maso se slaninou a bramborami


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Krůtí maso se slaninou a bramborami

  • 1 kus krůtího stehna, bez kůže, cca 800 gramů
  • 2 stroužky stroužek česneku
  • černý pepř, čerstvě namletý
  • 100 gramů slaminy, nakrájené na plátky
  • 5 snítek rozmarýnu, čerstvého
  • 20 gramů olivový olej, extra panenského
  • sůl
  • 130 gramů voda
  • 400 gramů brambora, malých, oloupaných
5

Příprava

  1. Krůtí stehno bez kůže prošpikujte čenekem a torchou slaniny a opepřete ho.
  2. Do Varoma mísy vložte kus hliníkové fólie (dostatečně velký na překrytí krůtího stehna), na fólii dejte snítky rozmarýnu a na ně položte krůtí stehno.
  3. Zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.
  4. Obložte zbývající slaninou a zabalte do hliníkové fólie jako balíček.
  5. Do mixovací nádoby dejte vodu a půl čajové lžičky soli, umístěte systém Varoma na své místo a vařte v páře 50minut/Varoma/rychlost 1.
  6. Odložte Varoma systém stranou.
  7. Do mixovací nádoby vložte košík a navažte do něj brambory.
  8. Systém Varoma znovu umístěte na své místo a vařte v páře 30minut/Varoma/rychlost 1.
  9. Opatrně zkontrolujte, zda je krůtí stehno hotové a v případě potřeby dobu vaření prodlužte.
  10. Balíček šetrně rozbalte, krůtí stehno vyndejte a nakrájejte ho na plátky.
  11. Plátky krůtího masa přlijte šťávou nahromaděnou v balíčku při vaření a podávejte s bramborami.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Tacchino porchettato con cortorno di patate
- jde o oblíbený italský recept
- suroviny jsou skvěle vyvážené a vařením v páře vynikne jejich chuť


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.