3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kuřecí galantina


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

12 plátek/plátky

Galantina

  • 150 gramů paprika (zelenina), 50 gramů od každé barvy (červená, zelená, žlutá)
  • 2 kuřecí prso, plátek, bez kostí, nakrájená na kousky, cca 300 gramů
  • 2 kuřecích stehen, vykostěná a stažená z kůře, nakrájená na kousky, cca 300 gramů
  • 100 gramů konzervované kukuřice
  • špetka sůl
  • špetka černého pepře
  • 2 čajové lžičky domácí zeleninové soli
  • 600 gramů voda

Omáčka

  • 1 svazek kopr, čerstvý, pouze listy
  • 1 stroužek stroužek česneku
  • 300 gramů bílý jogurt
  • 2 polévkové lžíce domácí majonézy
5

Příprava

    Galantina
  1. Do mixovací nádoby vložte kousky paprik a sekejte 3 sekundy/rychlostí 5.
  2. Přendejte do mísy a dejte stranou.
  3. Do mixovací nádoby vložte kousky kuřecího masa (maximálně 300 gramů najednou) a melte po dobu 10 sekund/rychlostí 7.
  4. Přendejte do mísy a dejte stranou.
  5. Tento postup opakujte, dokud nesemelete všechno kuřecí maso.
  6. Do mixovací nádoby vložte zbytek mletého kuřecího masa, kukuřici, nasekané papriky, sůl, pepř a zeleninovou sůl a mixujte 10 sekund/rychlostí 3, odkud se ze surovin nestane jednolitá směs.
  7. Tuto směs rozdělte na dva díly průtažné (fres, svačinovétmrc_emoticons.;) fólie do níž masovou směs zabalte a vytvořte tvar salámu.
  8. Pevně utáhněte konce fólie a tyto rolky vložte do Varoma mísy.
  9. Do mixovací nádoby nalijte vodu, umístěte systém Varoma na své místo a vařte v páře 30 minut/Varoma/rychlost 1.
  10. Odložte systém varoma stranou, vyprázdněte a vyčistěte nádobu.
  11. Nechte galantinové rolky vychladnout a uložte je na tři hodiny do lednice.
  12. Galantinové rolky rozbalte, nakrájejte na plátky po cca 1 cm a rozložte je na talíř.
  13. Omáčka
  14. Do mixovací nádoby vložte kopr a česnek a sekejte 4 vteřiny/rychlostí 7.
  15. Nasaďte metličku.
  16. Přidejte jogurt a majonézu a mixujte 10 sekund/rychlostí 4.
  17. Sundejte metličku.
  18. Zálivku nalijte do misky a podávejte se studenými plátky kuřecí galantiny.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

GALANTYNA Z KURCZAKA - POLSKO
kuřecí je typickým polským prvním chodem. Aby bylo možné galantinu vytvořit, je nezbytné použít maso ze dvou různých částí kuřete. V Polsku se používá celé kuře, které si lidé sami stáhnou z kůže a vykostí.

TIPY
- nakrájejte kuřecí galantinu na velmi tenké plátky a vychutnejte si ji na chlebu s trochou zálivky.
- ideální pokrm na piknik či raut


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.