- TM 31
Ingredience & Porce
Galantina
- 150 gramů paprika (zelenina), 50 gramů od každé barvy (červená, zelená, žlutá)
- 2 kuřecí prso, plátek, bez kostí, nakrájená na kousky, cca 300 gramů
- 2 kuřecích stehen, vykostěná a stažená z kůře, nakrájená na kousky, cca 300 gramů
- 100 gramů konzervované kukuřice
- špetka sůl
- špetka černého pepře
- 2 čajové lžičky domácí zeleninové soli
- 600 gramů voda
Omáčka
- 1 svazek kopr, čerstvý, pouze listy
- 1 stroužek stroužek česneku
- 300 gramů bílý jogurt
- 2 polévkové lžíce domácí majonézy
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte kousky paprik a sekejte 3 sekundy/rychlostí 5.
- Přendejte do mísy a dejte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte kousky kuřecího masa (maximálně 300 gramů najednou) a melte po dobu 10 sekund/rychlostí 7.
- Přendejte do mísy a dejte stranou.
- Tento postup opakujte, dokud nesemelete všechno kuřecí maso.
- Do mixovací nádoby vložte zbytek mletého kuřecího masa, kukuřici, nasekané papriky, sůl, pepř a zeleninovou sůl a mixujte 10 sekund/rychlostí 3, odkud se ze surovin nestane jednolitá směs.
- Tuto směs rozdělte na dva díly průtažné (fres, svačinové fólie do níž masovou směs zabalte a vytvořte tvar salámu.
- Pevně utáhněte konce fólie a tyto rolky vložte do Varoma mísy.
- Do mixovací nádoby nalijte vodu, umístěte systém Varoma na své místo a vařte v páře 30 minut/Varoma/rychlost 1.
- Odložte systém varoma stranou, vyprázdněte a vyčistěte nádobu.
- Nechte galantinové rolky vychladnout a uložte je na tři hodiny do lednice.
- Galantinové rolky rozbalte, nakrájejte na plátky po cca 1 cm a rozložte je na talíř.
- Do mixovací nádoby vložte kopr a česnek a sekejte 4 vteřiny/rychlostí 7.
- Nasaďte metličku.
- Přidejte jogurt a majonézu a mixujte 10 sekund/rychlostí 4.
- Sundejte metličku.
- Zálivku nalijte do misky a podávejte se studenými plátky kuřecí galantiny.
Galantina
Omáčka
Tip
GALANTYNA Z KURCZAKA - POLSKO
kuřecí je typickým polským prvním chodem. Aby bylo možné galantinu vytvořit, je nezbytné použít maso ze dvou různých částí kuřete. V Polsku se používá celé kuře, které si lidé sami stáhnou z kůže a vykostí.
TIPY
- nakrájejte kuřecí galantinu na velmi tenké plátky a vychutnejte si ji na chlebu s trochou zálivky.
- ideální pokrm na piknik či raut
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?