3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kuřecí maso s dýňovou omáčkou, mrkvičkou a raviolami


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

Omáčka s masem:

  • 900 gramů dýně Hokaido
  • 2 polévkové lžíce provensálské koření
  • 1 čajová lžička sůl
  • 1 kostka drůbeží bujón (0,5 l vody)
  • 500 gramů voda
  • 600 gramů kuřecí prso, plátek, bez kostí, nakrájených na kostky
  • sůl, pepř
  • 2 polévkové lžíce koření na čínu
  • 1 čajová lžička koření, Marsala
  • 2 polévkové lžíce olej
  • 200 gramů žloutky
  • 25 gramů hladká mouka
  • 500 gramů raviol, kupovaných
5

Příprava

    Příprava masa:
  1. 1. Maso nakrájené na kostky v misce osolte, opepřete, posypte kořením na čínu a kořením Marsala a zakapejte olejem. Pořádně rukama promíchejte.

    2. Maso dejte do Varoma mísy.

  2. Příprava dýňové omáčky s masem a mrvičkou:
  3. 1. Do mixovací nádoby vložte neoloupanou dýni a sekejte 6 sekund/ rychlost 5. Přidejte provensálské koření, sůl, bujon, vodu a nádobu uzavřete.  

    2. Zároveň Varoma mísu s připraveným masem postavte na víko mixovací nádoby. Na Varoma tácek rozprostřete mrkev a přiklopte víkem a vařte 30 minut/ Varoma/ / rychlost 1.

  4. Dokončení
  5. 1. Sundejte Varoma systém a otevřete nádobu.

    2. Do mixovací nádoby dejte smetanu a mouku a promíchejte 15 sekund//rychlost 1.

    3. Potom vařte 4 minuty/90 stupňů/rychlost 1.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Odměrka
    Odměrka
    koupit nyní
11

Tip

Servírujte ihned po dokončení. Vhodnou přílohou jsou raviloly, které jste si uvařili klasickým způsobem během přípravy dýňové omáčky.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář