3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kuřecí maso s dýňovou omáčkou, mrkvičkou a raviolami


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

Omáčka s masem:

  • 900 gramů dýně Hokaido
  • 2 polévkové lžíce provensálské koření
  • 1 čajová lžička sůl
  • 1 kostka drůbeží bujón (0,5 l vody)
  • 500 gramů voda
  • 600 gramů kuřecí prso, plátek, bez kostí, nakrájených na kostky
  • sůl, pepř
  • 2 polévkové lžíce koření na čínu
  • 1 čajová lžička koření, Marsala
  • 2 polévkové lžíce olej
  • 200 gramů žloutky
  • 25 gramů hladká mouka
  • 500 gramů raviol, kupovaných
5

Příprava

    Příprava masa:
  1. 1. Maso nakrájené na kostky v misce osolte, opepřete, posypte kořením na čínu a kořením Marsala a zakapejte olejem. Pořádně rukama promíchejte.

    2. Maso dejte do Varoma mísy.

  2. Příprava dýňové omáčky s masem a mrvičkou:
  3. 1. Do mixovací nádoby vložte neoloupanou dýni a sekejte 6 sekund/ rychlost 5. Přidejte provensálské koření, sůl, bujon, vodu a nádobu uzavřete.  

    2. Zároveň Varoma mísu s připraveným masem postavte na víko mixovací nádoby. Na Varoma tácek rozprostřete mrkev a přiklopte víkem a vařte 30 minut/ Varoma/ Counter-clockwise operation/ rychlost 1.

  4. Dokončení
  5. 1. Sundejte Varoma systém a otevřete nádobu.

    2. Do mixovací nádoby dejte smetanu a mouku a promíchejte 15 sekund/Counter-clockwise operation/rychlost 1.

    3. Potom vařte 4 minuty/90 stupňů/rychlost 1.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Servírujte ihned po dokončení. Vhodnou přílohou jsou raviloly, které jste si uvařili klasickým způsobem během přípravy dýňové omáčky.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář