3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Maďarský guláš


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

0 porce/porcí

Guláš

  • 500 gramů hovězího masa, krájené na kostky
  • 200 gramů cibule, krájená na 1/4
  • 70 gramů ojele, nebo sádla
  • 2 kusy paprikový lusk, krájený na proužky
  • 70 gramů rajský protlak, malá plechovka
  • sůl, pepř, kmín, masox / vegeta
  • 2 čajové lžičky mletá paprika, vrchovaté
  • 700 gramů voda, horká urychlí vaření
  • 3 polévková lžíce hladká mouka, rozmíchaná ve studené vodě
5

Příprava

    Maďarský guláš
  1. Do Zamknout nádobu cibuli a sekáme 8sec / R4. Můžete sekat i na dvakrát / stáhnout cibuli ze stěn/. Přilijeme olej a smažíme  5min / Varoma / Jemné mícháníg. Pak přidáme rajský protlak a necháme ho 90sec / Varoma / Jemné mícháníg.                                                                                                                   V mísce nakrájené maso posolíme, okmínujeme, opepříme. Dáme ho do Zamknout nádobu, přidáme k němu polovinu na proužky nakrájené papriky a dusíme 5 minut Varoma / Zpětný chod / RJemné mícháníg.  Maso pustí šťávu. Poté ho podlijeme horkou vodou a vaříme 40minut / 100°C / Zpětný chod / R [Jemné mícháníg. V polovině  doby přes otvor víka přidáme druhou polovinu paprik. Po této době maso ochutnáme a zjistíme, jestli je měkké. Pokud ne, přidáme čas vaření. Dochutíme solí, vegetou, podle chuti. Rozmícháme si mouku ve vodě a THMix pustíte na 2 minuty / Zpětný chod / R Jemné mícháníg a víkem pomalu lijeme záklechtku. Zahustit podle toho, jak se vám zdá hustota. Po vychladnutí ještě zhoustne. 


    Přeji dobrou chuť.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
11

Tip

Toto jídlo nelze vařit pro dietu č.2 = šetřící. Mohou jí z dietářů jen 3 normální a 9 diabetická.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Dobré ráno, velimi záleží

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 11. dubna 2016 - 10:55.

    Dobré ráno,

    velimi záleží také na druhu masa. Vybírejte spíše mladší a libovější kusy.

    Jinak se klasický guláš obvykle připravuje z hovězí kližky. Je pravda, že v ní jsou vlákna, která někdo zrovna dvakrát nemusí, proto se může udělat například i ze zadního hovězího.

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Omáčka dobrá, ale maso ani po

    Vložil blunch on 9. dubna 2016 - 12:32.

    Omáčka dobrá, ale maso ani po 2x40min tvrdé tmrc_emoticons.-) jsem zhýčkáná z papiňáku  :O

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,