3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Maďarský guláš


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

0 porce/porcí

Guláš

  • 500 gramů hovězího masa, krájené na kostky
  • 200 gramů cibule, krájená na 1/4
  • 70 gramů ojele, nebo sádla
  • 2 kusy paprikový lusk, krájený na proužky
  • 70 gramů rajský protlak, malá plechovka
  • sůl, pepř, kmín, masox / vegeta
  • 2 čajové lžičky mletá paprika, vrchovaté
  • 700 gramů voda, horká urychlí vaření
  • 3 polévková lžíce hladká mouka, rozmíchaná ve studené vodě
5

Příprava

    Maďarský guláš
  1. Do Zamknout nádobu cibuli a sekáme 8sec / R4. Můžete sekat i na dvakrát / stáhnout cibuli ze stěn/. Přilijeme olej a smažíme  5min / Varoma / Jemné mícháníg. Pak přidáme rajský protlak a necháme ho 90sec / Varoma / Jemné mícháníg.                                                                                                                   V mísce nakrájené maso posolíme, okmínujeme, opepříme. Dáme ho do Zamknout nádobu, přidáme k němu polovinu na proužky nakrájené papriky a dusíme 5 minut Varoma / Zpětný chod / RJemné mícháníg.  Maso pustí šťávu. Poté ho podlijeme horkou vodou a vaříme 40minut / 100°C / Zpětný chod / R [Jemné mícháníg. V polovině  doby přes otvor víka přidáme druhou polovinu paprik. Po této době maso ochutnáme a zjistíme, jestli je měkké. Pokud ne, přidáme čas vaření. Dochutíme solí, vegetou, podle chuti. Rozmícháme si mouku ve vodě a THMix pustíte na 2 minuty / Zpětný chod / R Jemné mícháníg a víkem pomalu lijeme záklechtku. Zahustit podle toho, jak se vám zdá hustota. Po vychladnutí ještě zhoustne. 


    Přeji dobrou chuť.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Toto jídlo nelze vařit pro dietu č.2 = šetřící. Mohou jí z dietářů jen 3 normální a 9 diabetická.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Dobré ráno, velimi záleží

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 11. dubna 2016 - 10:55.

    Dobré ráno,

    velimi záleží také na druhu masa. Vybírejte spíše mladší a libovější kusy.

    Jinak se klasický guláš obvykle připravuje z hovězí kližky. Je pravda, že v ní jsou vlákna, která někdo zrovna dvakrát nemusí, proto se může udělat například i ze zadního hovězího.

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Omáčka dobrá, ale maso ani po

    Vložil blunch on 9. dubna 2016 - 12:32.

    Omáčka dobrá, ale maso ani po 2x40min tvrdé tmrc_emoticons.-) jsem zhýčkáná z papiňáku  :O

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,