3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Pekáček s houbami a vepřovým masem


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

8 porce/porcí

  • 1000 gramů mrkve, na kousky
  • 300 gramů cibule, přepůlené
  • 200 gramů slaniny, na kostičky
  • 1000 gramů vepřového masa, např. kotlety nebo plec
  • 500 gramů lišek, nebo žampiónů
  • sůl
  • pepř
  • Tabasco
  • 2 kusy bobkového listu
  • 200 gramů vody
  • 1 kostka masového bujónu
  • 130 gramů vína, bílého
  • 150 gramů zakysané smetany
  • 6
    20min
    Doba přípravy 20min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
  • 9
5

Příprava

  1. 1.  Do mixovací nádoby vložte mrkev a sekejte 3 sek./rychlost 5, přendejte stranou.

    2.  Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 3 sek./rychlost 5 .

    3.  Přidejte kostičky slaniny a poduste 5 min./Varoma/ /rychlost 1.

    4.  Do větší formy na nákyp nebo pekáčku navrstvěte směs slaniny a cibule, kostičky masa, nasekanou mrkev a houby. Každou vrstvu osolte a okořeňte podle chuti pepřem, popřípadě tabascem. Přidejte bobkové listy.

    5.  Předehřejte si troubu na 190 °C.

    6.  Do mixovací nádoby dejte vodu, kostičku bujónu, víno a zakysanou smetanu, zamíchejte 10 sek./rychlost 6 a nalijte na masovo-houbovou směs.

    7.  Nákyp pečte zakrytý v předehřáté troubě 60 min. 190 °C.

     

    Tip

     

    Podávejte s čerstvým chlebem, který se může namáčet do lahodné šťávy.

     

     

10
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář