thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
20min
Celkový čas
20min
porce/procí
8 porce/porcí
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

  • 1000 gramů mrkev, na kousky
  • 300 gramůcibule, přepůlené
  • 200 gramůslaniny, na kostičky
  • 1000 gramů vepřového masa, např. kotlety nebo plec
  • 500 gramůlišek, nebo žampiónů
  • sůl
  • pepř
  • Tabasco
  • 2 kusybobkového listu
  • 200 gramůvody
  • 1 kostkamasového bujónu
  • 130 gramůvína, bílého
  • 150 gramůzakysané smetany

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. 1.  Do mixovací nádoby vložte mrkev a sekejte 3 sek./rychlost 5, přendejte stranou.

    2.  Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 3 sek./rychlost 5 .

    3.  Přidejte kostičky slaniny a poduste 5 min./Varoma/ /rychlost 1.

    4.  Do větší formy na nákyp nebo pekáčku navrstvěte směs slaniny a cibule, kostičky masa, nasekanou mrkev a houby. Každou vrstvu osolte a okořeňte podle chuti pepřem, popřípadě tabascem. Přidejte bobkové listy.

    5.  Předehřejte si troubu na 190 °C.

    6.  Do mixovací nádoby dejte vodu, kostičku bujónu, víno a zakysanou smetanu, zamíchejte 10 sek./rychlost 6 a nalijte na masovo-houbovou směs.

    7.  Nákyp pečte zakrytý v předehřáté troubě 60 min. 190 °C.

     

    Tip

     

    Podávejte s čerstvým chlebem, který se může namáčet do lahodné šťávy.

     

     

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Pekáček s houbami a vepřovým masem

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: