3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Segedínský guláš


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Segedínský guláš

  • 1000 gramů vepřového masa
  • 3 polévkové lžíce hladká mouka, (na zaprášení masa, zahuštění)
  • 3 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 1 kus větší cibule
  • 1 polévková lžíce sladké papriky
  • 800 gramů voda
  • 1 kus hovězí bujón (pro 1/2 litru vody), (pro 1/2 litru vody)
  • 200 gramů víno, bílé, (použujeme-li vývar + víno - celkem 0,5 l.
  • 400 gramů kysaného zelí, (zcezené, pokrájené)
  • 190 gramů zakysaná smetana, (jeden kelímek)
  • sůl

dochucení

  • bílý pepř, mletý
  • saturejka
  • bobkový list, suchý
  • 6
    1h 30min
    Doba přípravy 30min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
5

Příprava

  1. 1. Maso nakrájejte na kousky o velikosti cca 2 cm a stejnoměrně je obalte v mouce.

    2. Na velké pánvi rozehřejte olej a maso zprudka osmahněte, aby se zatáhlo.

    3. Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 3 s/rychlost 5.

    4. Přilijte olej a restujte 4 min/120°C/rychlost 2. Poprašte paprikou a promíchejte 10 s/rychlost 2.

    5. Přidejte maso, 300 ml vody a osolte. Nechte dusit 15 min/70°C/Zpětný chodJemné míchání, až maso pustí šťávu.

    6. Přendejte maso do varného košíku.
    (Není nutné, pokud vynecháte předchozí krok a budete maso rovnou vařit ve varném košíku o 15 min déle.)

    7. Nalijte 500 ml vývaru nebo směs vývaru a vína. Umístěte varný košík do mixovací nádoby a uzavřete. Vařte 30 min/Varoma/Zpětný chodJemné míchání.

    8. Přidejte zelí a promíchejte 30 s/rychlost 2.

    9. Pokračujte ve vaření 5-20 min/Varoma/Zpětný chodJemné míchání, dokud není maso zcela měkké. V tomto kroku můžete použít Varoma mísu pro uvaření brambor nebo knedlíku. Podlévejte podle potřeby.

    10. Jakmile je maso měkké, přidejte smetanu a promíchejte 10s/Zpětný chod/rychlost 4.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Varný košík
    Varný košík
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

1. Pokud není omáčka dostatečně hustá, pokračujte ve vaření za stálého míchání Zpětný chod/rychlost 2 dokud se tekutina neodvaří nebo zahustěte moukou.

2. Omáčku můžeme přichutit lákem ze zelí.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • To je stejnaacute otaacutezka jako zda se...

    Vložil MB2001 on 25. května 2017 - 20:47.

    To je stejná otázka jako zda "se zelím" anebo "s šípkovou" z již klasického filmu tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Klidně samotný!

    Vložil Mixinka Thermomixová on 22. února 2017 - 14:07.

    Klidně samotný! Big Smile

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Segedínský guláš je...

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 22. února 2017 - 09:15.

    Segedínský guláš je stálice mezi guláši. My se stále nemůžeme dohodnout, zda je lepší s houskovým knedlíkem nebo s krajícem chleba....co říkáte, vy? tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,