3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Segedínský guláš


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Segedínský guláš

  • 1000 g vepřového masa
  • 3 polévkové lžíce hladká mouka, (na zaprášení masa, zahuštění)
  • 3 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 1 kus větší cibule
  • 1 polévková lžíce sladké papriky
  • 800 g voda
  • 1 hovězí bujón (pro 1/2 litru vody), (pro 1/2 litru vody)
  • 200 g víno, bílé, (použujeme-li vývar + víno - celkem 0,5 l.
  • 400 g kysaného zelí, (zcezené, pokrájené)
  • 190 g zakysaná smetana, (jeden kelímek)
  • sůl

dochucení

  • bílý pepř, mletý
  • saturejka
  • bobkový list, suchý
  • 6
    30min
    Doba přípravy 30min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
5

Příprava

  1. 1. Maso nakrájejte na kousky o velikosti cca 2 cm a stejnoměrně je obalte v mouce.

    2. Na velké pánvi rozehřejte olej a maso zprudka osmahněte, aby se zatáhlo.

    3. Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 3 s/rychlost 5.

    4. Přilijte olej a restujte 4 min/120°C/rychlost 2. Poprašte paprikou a promíchejte 10 s/rychlost 2.

    5. Přidejte maso, 300 ml vody a osolte. Nechte dusit 15 min/70°C/Counter-clockwise operation Gentle stir setting, až maso pustí šťávu.

    6. Přendejte maso do varného košíku.
    (Není nutné, pokud vynecháte předchozí krok a budete maso rovnou vařit ve varném košíku o 15 min déle.)

    7. Nalijte 500 ml vývaru nebo směs vývaru a vína. Umístěte varný košík do mixovací nádoby a uzavřete. Vařte 30 min/Varoma/Counter-clockwise operationGentle stir setting.

    8. Přidejte zelí a promíchejte 30 s/rychlost 2.

    9. Pokračujte ve vaření 5-20 min/Varoma/Counter-clockwise operationGentle stir setting, dokud není maso zcela měkké. V tomto kroku můžete použít Varoma mísu pro uvaření brambor nebo knedlíku. Podlévejte podle potřeby.

    10. Jakmile je maso měkké, přidejte smetanu a promíchejte 10s/Counter-clockwise operation/rychlost 4.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

1. Pokud není omáčka dostatečně hustá, pokračujte ve vaření za stálého míchání Counter-clockwise operation/rychlost 2 dokud se tekutina neodvaří nebo zahustěte moukou.

2. Omáčku můžeme přichutit lákem ze zelí.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • To je stejnaacute otaacutezka jako zda se...

    Vložil MB2001 on 25. května 2017 - 20:47.

    To je stejná otázka jako zda "se zelím" anebo "s šípkovou" z již klasického filmu tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Klidně samotný!

    Vložil Mixinka Thermomixová on 22. února 2017 - 14:07.

    Klidně samotný! Big Smile

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Segedínský guláš je...

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 22. února 2017 - 09:15.

    Segedínský guláš je stálice mezi guláši. My se stále nemůžeme dohodnout, zda je lepší s houskovým knedlíkem nebo s krajícem chleba....co říkáte, vy? tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,