Ingredience & Porce
3 porce/porcí
Suroviny na tatara
- 50-100 g cibule,na půl, (podle zvyku)
- 1-2 stroužky stroužek česneku
- 500 g hovězí zadní výběrové
- 1,5 čajové lžičky sůl
- 1/2 čajové lžičky pepř mletý, (lepší hrubý z mlýnku)
- 1/2 čajové lžičky paprika sladká, (podle zvyku)
- 2 kusy žloutek
- 1 polévková lžíce hořčice plnotučné, (podle zvyku)
- 2 polévkové lžíce kečup Heinz, (podle zvyku)
- 1/2 polévkové lžíce kapari, (podle zvyku)
- 1 polévková lžíce worchesteru
Suroviny na topinky
- 4-6 krajíců chléb, (podle velikosti)
- olej na smažení
- 2 stroužky stroužek česneku
- nakládané okurky, (příloha)
- červené papriky kápie, (příloha)
-
6
15min
Doba přípravy 5minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
-
-
9
Příprava
1. Do mixovací nádoby vložte cibuli a česnek a sekejte 3 sek./rychlost 5.
2. Přidejte hovězí maso a melte 30 sek./rychlost 8-9.
3. Přidejte podle vašeho zvyku zbývající suroviny - sůl, pepř (lépe hrubý z mlýnku, červenou papriku, žloutky, hořčicky, kvalitní kečup, worchester, nebojte se zkusit kapari a míchejte 10 sek./rychlost 4. Lze použít i zpětný chod.
4. Umístěte tatara na talíře.
1. Na rozehřátou pánvičku nalijte olej a osmažte krajíce chleba.
2. Potřete topinky česnekem a osolte.
3. Podávejte.
4. Jako přílohu - okurky, kápie, petrželku na ozdobu.
5. Pro dietáře: nahraďte topinku žitným fit chlebem nebo suchými topinkami z topinkovače.
Míchaný tatarský biftek
Topinky
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářŘíká se, že tatarský biftek
Říká se, že tatarský biftek do Evropy přinesli, či spíše přivezli, kočovní Tataři. Proto taky tatarský, že. Prý neměli čas na to, trávit hodiny u kotlů nad ohněm, a tak si vždycky takhle po ránu dali pod sedlo kus hovězího. To se během celodenního rajtování krásně rozklepalo a díky koňskému potu i jemně prosolilo, takže večer mohli rovnou hodovat, aniž by oheň vůbec rozdělali.
Vy si ho ale můžete připravit v Thermomixu téměř bez práce.