3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Tatarský biftek namíchaný


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

3 porce/porcí

Suroviny na tatara

  • 50-100 g cibule,na půl, (podle zvyku)
  • 1-2 stroužky stroužek česneku
  • 500 g hovězí zadní výběrové
  • 1,5 čajové lžičky sůl
  • 1/2 čajové lžičky pepř mletý, (lepší hrubý z mlýnku)
  • 1/2 čajové lžičky paprika sladká, (podle zvyku)
  • 2 kusy žloutek
  • 1 polévková lžíce hořčice plnotučné, (podle zvyku)
  • 2 polévkové lžíce kečup Heinz, (podle zvyku)
  • 1/2 polévkové lžíce kapari, (podle zvyku)
  • 1 polévková lžíce worchesteru

Suroviny na topinky

  • 4-6 krajíců chléb, (podle velikosti)
  • olej na smažení
  • 2 stroužky stroužek česneku
  • nakládané okurky, (příloha)
  • červené papriky kápie, (příloha)
  • 6
    5min
    Doba přípravy 5min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
  • 9
5

Příprava

    Míchaný tatarský biftek
  1. 1. Do mixovací nádoby vložte cibuli a česnek a sekejte     3 sek./rychlost 5.

    2. Přidejte hovězí maso a melte 30 sek./rychlost 8-9.

    3. Přidejte podle vašeho zvyku zbývající suroviny - sůl, pepř     (lépe hrubý z mlýnku, červenou papriku, žloutky, hořčicky, kvalitní      kečup, worchester, nebojte se zkusit kapari a míchejte     10 sek./rychlost 4. Lze použít i zpětný chod.

    4. Umístěte tatara na talíře.

  2. Topinky
  3. 1. Na rozehřátou pánvičku nalijte olej a osmažte krajíce chleba.

    2. Potřete topinky česnekem a osolte.

    3. Podávejte. 

    4. Jako přílohu - okurky, kápie, petrželku na ozdobu.

    5. Pro dietáře: nahraďte topinku žitným fit chlebem nebo suchými         topinkami z topinkovače. 

10
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Říká se, že tatarský biftek

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 7. března 2016 - 12:09.

    Říká se, že tatarský biftek do Evropy přinesli, či spíše přivezli, kočovní Tataři. Proto taky tatarský, že. Prý neměli čas na to, trávit hodiny u kotlů nad ohněm, a tak si vždycky takhle po ránu dali pod sedlo kus hovězího. To se během celodenního rajtování krásně rozklepalo a díky koňskému potu i jemně prosolilo, takže večer mohli rovnou hodovat, aniž by oheň vůbec rozdělali.

    Vy si ho ale můžete připravit v Thermomixu téměř bez práce.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,