3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Vepřová panenka na hořčici


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Vepřová panenka na hořtici

  • 450 g vepřové panenky
  • 100 g bílý žampión, čerstvý
  • 75 g Madeirského vína, (nebo bílého Vermouthu)
  • 100 g mléko
  • 60 g cibule, očištěné a rozkráté na 2 poloviny
  • 1 stroužek stroužek česneku, očištěný
  • 2 čajové lžičky hrubozrnná hořčice
  • 1 čajová lžička dijonská hořčice
  • 1/2 kostky drůbeží bujón (0,5 l vody)
  • 2 polévková lžíce Crème fraîche, (můžete nahardit směsí smetany a zakysané smetany)
  • 1 vrchovatá čajová lžička kukuřičný škrob
  • 1 čajová lžička sůl
  • pepř
5

Příprava

    Postup
  1. Očistěte žampiona anakrajte je na plátky.

  2. Nakrájejte panenku na tenké nudličky a vložte ji spolu s žampiony do varného košíčku.

  3. Do nádoby dejte vermouth, nebo madeirské víno, mléko, cibuli, česenk, hořčice, polovinu bujónové kostky, sůl, pepř. Vložte varný košíček do nádoby a vařte 20 - 25 minut/100°C/rychlost 4.

  4. Asi v polovině času vaření promíchejte obsah košíčku pomocí stěrky.

  5. Po uvaření vyndejte maso s žampiony z košíčku a dejte je na talí, uchovejte v teple.

     

  6. Do nádoby přidejte Crème fraîch a kukuřičný škrob, povařte 3 minut/80°C/rychlostí 4.

  7. Vzniklou omáčkou přelijte maso.

     

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Varný košík
    Varný košík
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Panenku jsem ještě nedělala, v této verzi...

    Vložil Johanka 007 on 9. října 2022 - 13:37.

    Panenku jsem ještě nedělala, v této verzi dopadla výborně, hlavně ta omáčka byla vynikající. Jen místo čerstvých žampiónů jsem použila mražené.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Bezva kombinace chutí:-)

    Vložil Jan Stříbrný on 2. prosince 2013 - 00:59.

    Bezva kombinace chutítmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • opět skvělí recept, který

    Vložil lussy on 27. listopadu 2013 - 18:14.

    opět skvělí recept, který stojí za vyzkoušení tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • :bigsmile:

    Vložil zuzka@dvk.cz on 3. října 2013 - 08:05.

    Big Smile Big Smile Big Smile

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,