3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Bramborové taštičky s povidly


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

20 porce/porcí

Těsto

  • 600 gramů uvařených brambor
  • 300 gramů polohrubá mouka
  • 1 celé vejce
  • špetka sůl

Náplň

  • 250 gramů švestková povidla
  • 6
    40min
    Doba přípravy 20min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
5

Příprava

    Bramborové taštičky s povidly
  1. 1. Uvařené brambory zbavíme slupky, vložíme do mixovací nádoby a rozmixujeme je 30 sekund/Zamknout mixovací nádobu/R5.

    2. Přidáme mouku, vejce, sůl a hněteme 3minuty/Zamknout mixovací nádobu/Těsto.

    3. Těsto přendáme na vál rozvalíme na asi 5mm silný plát z kterého vykrajujeme pomocí skleničky kolečka, která uprostřed naplníme povidly přehneme a okraje vidličkou zamáčkneme.

    4. Taštičky naskládáme do mírně vymazané varoma mísy. Do mixovací nádoby nalejeme 1l vody zavřeme na víko nasadíme varoma mísu s taštčkami a vaříme 20 minut/Zamknout mixovací nádobu/varoma/R2.

    5. Uvařené taštičky na talíři pocukrujeme a přelijeme rozpuštným máslem. Můžeme doplnit zakysanou smetanou.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Taštičky jsou výborné i posypané mákem nebo opraženou strouhankou.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • varila jsem je je moc dobre...

    Vložil Natalie Petruk on 16. června 2017 - 13:14.

    varila jsem je, je moc dobre.
    at vam take chutna,vyzkosejte. Cooking 1

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Myslím, že by recept

    Vložil Jan Stříbrný on 30. listopadu 2013 - 00:56.

    Myslím, že by recept obohatilo i foto z průběhu přípravy.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,