Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Slávky
- 1000 gramů slávek, čerstvých, omytých a oškrábaných (pokud možno Bouchot)
- 50 gramů olivový olej
- 100 gramů cibule, napůl
- 100 gramů červená paprika, nakrájenou na kousky
- 100 gramů zelená paprika, nakrájenou na kousky
- 2 stroužky stroužek česneku
- 400 gramů rajčatový protlak, v konzervě
- 10 lístků lístek bazalky
- 1 malá chilli paprička
- provensálské koření
- pepř
-
6
33min
Doba přípravy 5minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Příprava
1.Do mixovací nádoby vložte cibuli, česnek, papriky a mixujte 5 sek./rychlosti 5.
2. Přidejte olivový olej, rajský protlak, Provensálské koření, pepř a chilli papričku a nastavte na 17 min./100 °C/"Zpětný chod" /rychlost 2.
3. Po zastavení minutníku vložte slávky do Varomy mísy a Varomu položte na mixovací nádoby. Nastavte na 10 min./Varoma/"Zpětný chod" /rychlost 1.
4. Slávky zalité omáčkou a posypané najemno nasekanými lístky bazalky ihned podávejte.
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářVýborné , použil jsem slávky...
Výborné , použil jsem slávky vyloupané z Billy...
slávky jsem jedla teprve
slávky jsem jedla teprve minulý rok poprvé a to připravené do Italů..určitě to v ČR není levná záležitost,al i tak proč to doma nezkusit

Škoda, že jsem tento recept
Škoda, že jsem tento recept neznal loni, když jsem v Itálii nasbíral slávky a připravoval si je. Thermomix máme vždy s sebou. Mohlo to být jednodušší.
(bez předmětu)