3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Slávky po provensálsku


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Slávky

  • 1000 gramů slávek, čerstvých, omytých a oškrábaných (pokud možno Bouchot)
  • 50 gramů olivový olej
  • 100 gramů cibule, napůl
  • 100 gramů červená paprika, nakrájenou na kousky
  • 100 gramů zelená paprika, nakrájenou na kousky
  • 2 stroužky stroužek česneku
  • 400 gramů rajčatový protlak, v konzervě
  • 10 lístků lístek bazalky
  • 1 malá chilli paprička
  • provensálské koření
  • pepř
5

Příprava

  1. 1.Do mixovací nádoby vložte cibuli, česnek, papriky a mixujte 5 sek./rychlosti 5.
    2. Přidejte olivový olej, rajský protlak, Provensálské koření, pepř a chilli papričku a nastavte na 17 min./100 °C/Zpětný chod/rychlost 2.
    3. Po zastavení minutníku vložte slávky do Varomy mísy a Varomu položte na mixovací nádoby. Nastavte na 10 min./Varoma/Zpětný chod/rychlost 1.
    4. Slávky zalité omáčkou a posypané najemno nasekanými lístky bazalky ihned podávejte.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Výborné , použil jsem slávky...

    Vložil Hrošánek on 4. března 2017 - 19:12.

    Výborné , použil jsem slávky vyloupané z Billy...

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • slávky jsem jedla teprve

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 11:47.

    slávky jsem jedla teprve minulý rok poprvé a to připravené do Italů..určitě to v ČR není levná záležitost,al i tak proč to doma nezkusit tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.8)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Škoda, že jsem tento recept

    Vložil Jan Stříbrný on 4. října 2013 - 22:26.

    Škoda, že jsem tento recept neznal loni, když jsem v Itálii nasbíral slávky a připravoval si je. Thermomix máme vždy s sebou. Mohlo to být jednodušší. tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • (bez předmětu)

    Vložil zuzka@dvk.cz on 3. října 2013 - 07:43.

    tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,