thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Doba přípravy
35min
Celkový čas
1h 5min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Zeleninová "rýže"

  • 500 g květáku (menší hlávka), na růžičky
  • 2-3 stroužek stroužek česneku
  • 1/2 kus červená cibule, rozčtvrcená
  • 1/4 kus pórku (cca 12cm), na kousky
  • 5 g kokosový olej
  • 1 kus červené papriky kápie, na kousky
  • 1 stonek řapíkatý celer
  • 1 čajová lžička tymián, sušený
  • 1/2 čajové lžičky sůl
  • 1/2 čajové lžičky mletého pepře
  • 1/2 čajové lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lístek bobkový list, sušený
  • 1 kostka bujonu/1-2PL koncentrátu
  • 400 g voda
  • 150 g mražené míchané zeleniny (cca hrnek)
  • 1 kus rozšlehaného vejce
  • 1 kus avokáda zralého, rozmačkaného vidličkou

Kuřecí maso

  • 2 kusy větších kuřecích prsou, libovolně okořeněných

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma koupit nyní
  • Varný košík
    Varný košík koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Zeleninová "rýže"
  1.  

    Květák dáme do TM, posekáme 3 vteřiny, R6. Dáme stranou do misky. TM propláchneme. 

  2.  

    Česnek, cibuli a pórek dáme do TM, rozmixujeme 3vteřiny R7. Sestěrkujeme, přidáme olej a dusíme 2,5min 100C, R1

  3.  

    Přidáme pokrájenou papriku, celer, rozsekáme 2vteřiny R5, sestěrkujeme a přidáme koření: tymián sůl, pepř, čili, římský kmín. Dále dusíme 1,5min 100C R1.

  4.  

    Přidáme stranou odložený květák, bobkový list, bujon, 400g vody. 

     

    Nasadíme varoma mísu: pokud používáme čerstvé/mražené maso, dáme do Varoma mísy, libovolně okořeníme. Vedle masa vytvoříme "košíček" z pečícího papíru nebo pokud máme silikonovou mističku - do té dáme jedno lehce rozšelahné vajíčko.

     

    Na Varoma tác pak dáme mraženou zeleninu. Celou Varoma sestavu dáme na TM, a vaříme 22min, Varoma, R1 Zpětný chod"Zpětný chod"

     

    Pokud neděláme maso stačí 20min.

  5.  

    Mezitím v servírovací míse rozmačkáme vidličkou avodáko.

  6.  

    Po dovaření zkontrolujeme maso a vajíčko, zdali nepotřebují dovařit.

  7.  

    Květákovou směs přendáme do TM košíku a zcedíme - vytvoření vývar můžem buď zahustit na omáčku nebo použít v jiných receptech. Směs necháme odkapávat cca 2min. 

  8.  

    Mezitím dáme zeleninu z Varoma tácu do servírovací mísy a pokrájíme si maso. Nakonec přidáme květákovou směs a vše promícháme. Necháme chvíli odležet a podáváme. 

Tip

Velice kreativní recept, který můžete obměnit přidáním jiné zeleniny či koření. 

Výborný způsob jak zpracovat "zbylé" maso, kuřecí můžeme obrat/pokrájet na kousky a na varoma jen prohřát. 

Počet porcí může být zavádějící, je to velmi lehké jídlo, pokud jej podáváme jako samostatný hlavní chod, řekla bych, že množství odpovídá dvěma jedlíkůmtmrc_emoticons.-)

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Zeleninová rýže bez rýže, s kuřecím masem

Vytisknout:

Komentáře

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: