Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Zeleninová "rýže"
- 500 g květáku (menší hlávka), na růžičky
- 2-3 stroužek stroužek česneku
- 1/2 kus červená cibule, rozčtvrcená
- 1/4 kus pórku (cca 12cm), na kousky
- 5 g kokosový olej
- 1 kus červené papriky kápie, na kousky
- 1 stonek řapíkatý celer
- 1 čajová lžička tymián, sušený
- 1/2 čajové lžičky sůl
- 1/2 čajové lžičky mletého pepře
- 1/2 čajové lžičky mletého římského kmínu
- 1 lístek bobkový list, sušený
- 1 kostka bujonu/1-2PL koncentrátu
- 400 g voda
- 150 g mražené míchané zeleniny (cca hrnek)
- 1 kus rozšlehaného vejce
- 1 kus avokáda zralého, rozmačkaného vidličkou
Kuřecí maso
- 2 kusy větších kuřecích prsou, libovolně okořeněných
-
6
1h 5min
Doba přípravy 35minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Příprava
Květák dáme do TM, posekáme 3 vteřiny, R6. Dáme stranou do misky. TM propláchneme.
Česnek, cibuli a pórek dáme do TM, rozmixujeme 3vteřiny R7. Sestěrkujeme, přidáme olej a dusíme 2,5min 100C, R1
Přidáme pokrájenou papriku, celer, rozsekáme 2vteřiny R5, sestěrkujeme a přidáme koření: tymián sůl, pepř, čili, římský kmín. Dále dusíme 1,5min 100C R1.
Přidáme stranou odložený květák, bobkový list, bujon, 400g vody.
Nasadíme varoma mísu: pokud používáme čerstvé/mražené maso, dáme do Varoma mísy, libovolně okořeníme. Vedle masa vytvoříme "košíček" z pečícího papíru nebo pokud máme silikonovou mističku - do té dáme jedno lehce rozšelahné vajíčko.
Na Varoma tác pak dáme mraženou zeleninu. Celou Varoma sestavu dáme na TM, a vaříme 22min, Varoma, R1
"Zpětný chod" .
Pokud neděláme maso stačí 20min.
Mezitím v servírovací míse rozmačkáme vidličkou avodáko.
Po dovaření zkontrolujeme maso a vajíčko, zdali nepotřebují dovařit.
Květákovou směs přendáme do TM košíku a zcedíme - vytvoření vývar můžem buď zahustit na omáčku nebo použít v jiných receptech. Směs necháme odkapávat cca 2min.
Mezitím dáme zeleninu z Varoma tácu do servírovací mísy a pokrájíme si maso. Nakonec přidáme květákovou směs a vše promícháme. Necháme chvíli odležet a podáváme.
Zeleninová "rýže"
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
koupit nyní -
Varný košík
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tip
Velice kreativní recept, který můžete obměnit přidáním jiné zeleniny či koření.
Výborný způsob jak zpracovat "zbylé" maso, kuřecí můžeme obrat/pokrájet na kousky a na varoma jen prohřát.
Počet porcí může být zavádějící, je to velmi lehké jídlo, pokud jej podáváme jako samostatný hlavní chod, řekla bych, že množství odpovídá dvěma jedlíkům.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářuž jsem vyzkoušela, nikdo
už jsem vyzkoušela, nikdo nepoznal, že je tam květák. Moc dobré
Dobrý tip. Upravila jsem si
Dobrý tip. Upravila jsem si to dle sebe a byl z toho lahodný oběd.
Me to to taky přijde
Me to to taky přijde zajímavé, také vyzkouším
to tedy zní velice zajímavě.
to tedy zní velice zajímavě. Určitě vyzkouším