Ingredience & Porce
Zeleninová "rýže"
- 500 g květáku (menší hlávka), na růžičky
- 2-3 stroužek stroužek česneku
- 1/2 kus červená cibule, rozčtvrcená
- 1/4 kus pórku (cca 12cm), na kousky
- 5 g kokosový olej
- 1 kus červené papriky kápie, na kousky
- 1 stonek řapíkatý celer
- 1 čajová lžička tymián, sušený
- 1/2 čajové lžičky sůl
- 1/2 čajové lžičky mletého pepře
- 1/2 čajové lžičky mletého římského kmínu
- 1 lístek bobkový list, sušený
- 1 kostka bujonu/1-2PL koncentrátu
- 400 g voda
- 150 g mražené míchané zeleniny (cca hrnek)
- 1 kus rozšlehaného vejce
- 1 kus avokáda zralého, rozmačkaného vidličkou
Kuřecí maso
- 2 kusy větších kuřecích prsou, libovolně okořeněných
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Květák dáme do TM, posekáme 3 vteřiny, R6. Dáme stranou do misky. TM propláchneme.
Česnek, cibuli a pórek dáme do TM, rozmixujeme 3vteřiny R7. Sestěrkujeme, přidáme olej a dusíme 2,5min 100C, R1
Přidáme pokrájenou papriku, celer, rozsekáme 2vteřiny R5, sestěrkujeme a přidáme koření: tymián sůl, pepř, čili, římský kmín. Dále dusíme 1,5min 100C R1.
Přidáme stranou odložený květák, bobkový list, bujon, 400g vody.
Nasadíme varoma mísu: pokud používáme čerstvé/mražené maso, dáme do Varoma mísy, libovolně okořeníme. Vedle masa vytvoříme "košíček" z pečícího papíru nebo pokud máme silikonovou mističku - do té dáme jedno lehce rozšelahné vajíčko.
Na Varoma tác pak dáme mraženou zeleninu. Celou Varoma sestavu dáme na TM, a vaříme 22min, Varoma, R1 "Zpětný chod" .
Pokud neděláme maso stačí 20min.
Mezitím v servírovací míse rozmačkáme vidličkou avodáko.
Po dovaření zkontrolujeme maso a vajíčko, zdali nepotřebují dovařit.
Květákovou směs přendáme do TM košíku a zcedíme - vytvoření vývar můžem buď zahustit na omáčku nebo použít v jiných receptech. Směs necháme odkapávat cca 2min.
Mezitím dáme zeleninu z Varoma tácu do servírovací mísy a pokrájíme si maso. Nakonec přidáme květákovou směs a vše promícháme. Necháme chvíli odležet a podáváme.
Zeleninová "rýže"
Tip
Velice kreativní recept, který můžete obměnit přidáním jiné zeleniny či koření.
Výborný způsob jak zpracovat "zbylé" maso, kuřecí můžeme obrat/pokrájet na kousky a na varoma jen prohřát.
Počet porcí může být zavádějící, je to velmi lehké jídlo, pokud jej podáváme jako samostatný hlavní chod, řekla bych, že množství odpovídá dvěma jedlíkům.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
už jsem vyzkoušela, nikdo nepoznal, že je tam květák. Moc dobré
Dobrý tip. Upravila jsem si to dle sebe a byl z toho lahodný oběd.
Me to to taky přijde zajímavé, také vyzkouším
to tedy zní velice zajímavě. Určitě vyzkouším