3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Zeleninová rýže bez rýže, s kuřecím masem


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Zeleninová "rýže"

  • 500 g květáku (menší hlávka), na růžičky
  • 2-3 stroužek stroužek česneku
  • 1/2 kus červená cibule, rozčtvrcená
  • 1/4 kus pórku (cca 12cm), na kousky
  • 5 g kokosový olej
  • 1 kus červené papriky kápie, na kousky
  • 1 stonek řapíkatý celer
  • 1 čajová lžička tymián, sušený
  • 1/2 čajové lžičky sůl
  • 1/2 čajové lžičky mletého pepře
  • 1/2 čajové lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lístek bobkový list, sušený
  • 1 kostka bujonu/1-2PL koncentrátu
  • 400 g voda
  • 150 g mražené míchané zeleniny (cca hrnek)
  • 1 kus rozšlehaného vejce
  • 1 kus avokáda zralého, rozmačkaného vidličkou

Kuřecí maso

  • 2 kusy větších kuřecích prsou, libovolně okořeněných
5

Příprava

    Zeleninová "rýže"
  1.  

    Květák dáme do TM, posekáme 3 vteřiny, R6. Dáme stranou do misky. TM propláchneme. 

  2.  

    Česnek, cibuli a pórek dáme do TM, rozmixujeme 3vteřiny R7. Sestěrkujeme, přidáme olej a dusíme 2,5min 100C, R1

  3.  

    Přidáme pokrájenou papriku, celer, rozsekáme 2vteřiny R5, sestěrkujeme a přidáme koření: tymián sůl, pepř, čili, římský kmín. Dále dusíme 1,5min 100C R1.

  4.  

    Přidáme stranou odložený květák, bobkový list, bujon, 400g vody. 

     

    Nasadíme varoma mísu: pokud používáme čerstvé/mražené maso, dáme do Varoma mísy, libovolně okořeníme. Vedle masa vytvoříme "košíček" z pečícího papíru nebo pokud máme silikonovou mističku - do té dáme jedno lehce rozšelahné vajíčko.

     

    Na Varoma tác pak dáme mraženou zeleninu. Celou Varoma sestavu dáme na TM, a vaříme 22min, Varoma, R1 Zpětný chod

     

    Pokud neděláme maso stačí 20min.

  5.  

    Mezitím v servírovací míse rozmačkáme vidličkou avodáko.

  6.  

    Po dovaření zkontrolujeme maso a vajíčko, zdali nepotřebují dovařit.

  7.  

    Květákovou směs přendáme do TM košíku a zcedíme - vytvoření vývar můžem buď zahustit na omáčku nebo použít v jiných receptech. Směs necháme odkapávat cca 2min. 

  8.  

    Mezitím dáme zeleninu z Varoma tácu do servírovací mísy a pokrájíme si maso. Nakonec přidáme květákovou směs a vše promícháme. Necháme chvíli odležet a podáváme. 

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma
    koupit nyní
  • Varný košík
    Varný košík
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Velice kreativní recept, který můžete obměnit přidáním jiné zeleniny či koření. 

Výborný způsob jak zpracovat "zbylé" maso, kuřecí můžeme obrat/pokrájet na kousky a na varoma jen prohřát. 

Počet porcí může být zavádějící, je to velmi lehké jídlo, pokud jej podáváme jako samostatný hlavní chod, řekla bych, že množství odpovídá dvěma jedlíkůmtmrc_emoticons.-)


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • už jsem vyzkoušela, nikdo

    Vložil Majka Šebková on 23. května 2015 - 16:35.

    už jsem vyzkoušela, nikdo nepoznal, že je tam květák. Moc dobré tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dobrý tip. Upravila jsem si

    Vložil piskotsn on 11. května 2015 - 00:17.

    Dobrý tip. Upravila jsem si to dle sebe a byl z toho lahodný oběd.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Me to to taky přijde

    Vložil Jarki on 6. dubna 2015 - 11:00.

    Me to to taky přijde zajímavé, také vyzkouším  tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • to tedy zní velice zajímavě.

    Vložil Majka Šebková on 4. dubna 2015 - 21:27.

    to tedy zní velice zajímavě. Určitě vyzkouším tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,