3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Losos s bylinkovou krustou


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

2 porce/porcí

Losos s bylinkovou krustou

  • 400-500 gramů filetů z lososa s kůží
  • 3/4 malé bagetky nebo 2 plátky toustového chleba
  • 2 polévkové lžíce petrželky
  • 1 polévková lžíce lístek bazalky
  • 4 lístky šalvěje
  • 2 čajové lžičky tymiánu
  • 4 polévkové lžíce strouhaného parmazánu, (případně sýru Gran Moravia)
  • 2 čajové lžičky strouhané citronové kúry, (z bio citronu)
  • 2 polévkové lžíce panenského olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 stroužek stroužek česneku

Bylinkové brambory

  • 500 gramů raných brambor
  • 700 gramů voda
  • 2 čajové lžičky dijonská hořčice
  • 4 polévkové lžíce panenského olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce petrželky
  • 2 polévkové lžíce čerstvého oregána
5

Příprava

    Losos s krustou
  1. 1. Bagetku natrháme na větší kusy a rozemeleme na strouhanku 10s R7. Strouhanku odložíme do misky stranou.
  2. 2. Do prázdné mixovací nádoby vložíme stroužek česneku a nasekáme 5s R7. Stáhneme stěrkou.
  3. 3. K česneku přidáme bylinky a mixujeme 10s R7. Opět stáhneme.
  4. 4. Přidáme citronovou kúru, strouhanku a parmezán a mícháme 5s R5.
  5. 5. Filety lososa omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme a přednáme na pečící plech vyložený papírem na pečení. Pokapeme 1 lžící olivového oleje a rozprostřeme bylinkovou směs. Lehce přimáčkene prsty a zakapeme zbytkem oleje.
  6. 6. Pečeme v troubě 10 minut na 190 °C, poté necháme ještě v horké troubě 3-5 minut "dojít" (Do trouby vložíme teprve pár minut před dovařením brambor, aby nám losos nevychladl).
  7. Brambory se zálivkou
  8. 1. Do čisté mixovací nádoby nalijeme 700g vody a vložíme košík s předem oloupanými brambory nakrájenými na půlky/čtvrtky. Vaříme 30 min Varoma R 1.
  9. 2. Po dovaření brambory odložíme stranou a vodu z nádoby vylijeme. Vložíme bylinky na zálivku a nadrtíme 10s R7.
  10. 3. Přidáme zbytek ingrediencí na zálivku a promýcháme 5s R 5. Stáhneme dolů stěrkou a ještě jednou promýcháme 5s R5.
  11. 4. Připravenou zálivku vmýcháme do uvařených brambor.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Bylinky můžete obměnit podle vlastní fantazie.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Chválíme použití tolika...

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 13. června 2016 - 08:13.

    Chválíme použití tolika druhů bylinek. Propůjčí ryby příjemnou chuť i aroma. Děkujeme.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,