Ingredience & Porce
2 porce/porcí
- 1/2 uvařeného květáku
- 2 vejce, cibule
- 1 odměrka olivového oleje
- 1 odměrka mléka
- sůl, pepř, kmín, ocet
-
6
25min
Doba přípravy 25minDoba vaření/pečení -
7Doba přípravy
-
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Příprava
Z květáku odstraníme zelené části a poté na chvilku vložíme do studené vody s trochou octa, abychom se zbavili případného hmyzu. Opláchneme, dáme do osolené vody a bez pokličky vaříme mírným varem 15''. Rozpůlíme a na dvě porce použijeme polovinu středně velkého květáku (druhou si můžeme obalit v trojobalu a osmažit jako řízek). V
"Zamknout mixovací nádobu" nasekáme půlku cibule 4', R4, přilijeme olej a cibulku orestujeme, 4'', Varoma
"Zpětný chod" . Pak přidáme na růžičky rozebraný květák, sůl, pepř a kmín a restujeme 2'', Varoma,
"Zpětný chod" . V mléce rozšleháme vejce, ještě trochu přisolíme a povaříme 2'', Varoma,
"Zpětný chod" . Lehká letní večeře, dobrá s chlebem nebo vařenými brambory.
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářVe varomě to je nejlepší!
Ve varomě to je nejlepší!
:) máme vyzkoušeno ve varomě
Proč vařit v hrnku, když máme
Proč vařit v hrnku, když máme Varoma mísu