3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Celozrné bagety


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

3 porce/porcí

Těsto

  • 50 gramů pšenice
  • 250 gramů vody
  • 1 kus čerstvé droždí
  • 30 gramů oleje
  • 450 gramů hladké mouky
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 polévková lžíce soli
  • 6
    25min
    Doba přípravy 25min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
5

Příprava

  1. Do nádoby nasypeme 50g pšenice a uděláme mouku 20 sec/ R10.Přidáme vodu,vložíme droždí a přidáme lžičku cukru.Zavřeme víko,nastavíme čas 1min 37°C R2.Přidáme mouku,1 lžíci soli a olej.Zavřeme víko,nastavíme čas 3 min,zamkneme pouze víko Closed lid a zapneme funkci Klas Dough mode.Těsto se nesmí lepit na stěny nádoby.Poté vyjmeme těsto a vytvoříme menší váleček a rozdělíme jej na 3 stejné díly,z kterých vytvarujeme 3 bagety.Dáme na plech a necháme troubu zahřát na 200°C.Dle chuti můžeme bagety posypat kmínem,mákem sezamem či slunečnicí a necháme vykynout 15 min.Pečeme dozlatova cca. 20 min na 200°C.Dobrou chuť.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • TENTO RECEPT JE VLASTNĚ

    Vložil ALENAPUNDY on 4. května 2014 - 13:45.

    TENTO RECEPT JE VLASTNĚ PŘEPSÁN Z PŘÍRUČKY OBCHODNÍHO PORADCE THERMOMIXU, ale jak již zmínila LUSSY = nevidím zde v receptu vůbec CELOZRNNOST ?!!!!  Upravila jsem si tento recept tak, že zde přikládám i fotku vlastní...... Dělala jsem bagety ze stejného receptu, ale bez hladké mouky .... dala jsem 50g zrna pšenice, které jsem pomlela, místo hladké mouky jsem dala mouku špaldovou.... Následně jsem všechny 3 bagety posypala semínky : PRVNÍ BAGETA - SLUNEČNICOVÉ SEMÍNKO, PROSTŘEDNÍ = MÁK, a poslední bageta - na jednu půlku jsem dala kmín, na druhou půlku - TYMIÁN...  Jelikož jsem dávala mouku špaldovou, nechala jsem kynout delší čas a výsledek tento - viz foto ---- BYLY OPRAVDU VÝBORNÉ !!!   tmrc_emoticons.)

    ♥ alenapundy@gmail.com

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • A kde je celozrnnost?

    Vložil lussy on 30. listopadu 2013 - 00:27.

    A kde je celozrnnost?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,