3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Celozrné bagety


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

3 porce/porcí

Těsto

  • 50 gramů pšenice, celá zrna
  • 250 gramů voda
  • 1 kus čerstvé droždí
  • 30 gramů olej
  • 450 gramů hladká mouka
  • 1 čajová lžička cukr
  • 1 polévková lžíce sůl
  • 6
    45min
    Doba přípravy 25min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
5

Příprava

  1. Do nádoby nasypeme 50g pšenice a uděláme mouku 20 sec/ R10.Přidáme vodu,vložíme droždí a přidáme lžičku cukru.Zavřeme víko,nastavíme čas 1min 37°C R2.Přidáme mouku,1 lžíci soli a olej.Zavřeme víko,nastavíme čas 3 min,zamkneme pouze víko Zamknout mixovací nádobu a zapneme funkci Klas Těsto.Těsto se nesmí lepit na stěny nádoby.Poté vyjmeme těsto a vytvoříme menší váleček a rozdělíme jej na 3 stejné díly,z kterých vytvarujeme 3 bagety.Dáme na plech a necháme troubu zahřát na 200°C.Dle chuti můžeme bagety posypat kmínem,mákem sezamem či slunečnicí a necháme vykynout 15 min.Pečeme dozlatova cca. 20 min na 200°C.Dobrou chuť.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • TENTO RECEPT JE VLASTNĚ

    Vložil ALENAPUNDY on 4. května 2014 - 13:45.

    TENTO RECEPT JE VLASTNĚ PŘEPSÁN Z PŘÍRUČKY OBCHODNÍHO PORADCE THERMOMIXU, ale jak již zmínila LUSSY = nevidím zde v receptu vůbec CELOZRNNOST ?!!!!  Upravila jsem si tento recept tak, že zde přikládám i fotku vlastní...... Dělala jsem bagety ze stejného receptu, ale bez hladké mouky .... dala jsem 50g zrna pšenice, které jsem pomlela, místo hladké mouky jsem dala mouku špaldovou.... Následně jsem všechny 3 bagety posypala semínky : PRVNÍ BAGETA - SLUNEČNICOVÉ SEMÍNKO, PROSTŘEDNÍ = MÁK, a poslední bageta - na jednu půlku jsem dala kmín, na druhou půlku - TYMIÁN...  Jelikož jsem dávala mouku špaldovou, nechala jsem kynout delší čas a výsledek tento - viz foto ---- BYLY OPRAVDU VÝBORNÉ !!!   tmrc_emoticons.)

    ♥ alenapundy@gmail.com

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • A kde je celozrnnost?

    Vložil lussy on 30. listopadu 2013 - 00:27.

    A kde je celozrnnost?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,