3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Preclíky


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

10 kus/kusů

Těsto

  • 400 gramů mléko
  • 40 gramů čerstvých kvasnic
  • 600 gramů hladká mouka
  • 2 čajové lžičky sůl
  • 600 gramů voda
  • 4 polévkové lžíce soda jedlá
  • mořská sůl, hrubá, na posypání
5

Příprava

  1. 1. Do mixovací nádoby nalijte mléko a přidejte kvasnice a zahřívejte 2 minuty/37°C/rychlostí 2.

    2. Přidejte mouku a sůl a hněťte 2 minuty 30 vteřin/Closed lid/Dough mode. Vložte těsto do mísy, přikryjte a nechejte kynout na teplém místě, až zdvojnásobí objem (asi 30 minut).

    3. Předehřejte troubu na 200°C.

    4. Rozdělte těsto na 10 stejně velkých kusů a na nepřilnavém vále vyválejte na váleček (asi 60 cm), který je na koncích tenší. Uchopte oba konce, dvakrát je otočte a přeložte je na silnější část válečku.

    5. V hrnci (o průměru 20 centimetrů) přiveďte k varu vodu se sodou. Po jednom preclíky položte na naběračku a ponořte do vařící slané vody na 30 - 60 vteřin.

    6. Potom je položte na plech vyložený pečícím papírem. Posypejte hrubou solí a pečte 15 minut v předehřáté troubě při 200°C. Nechjte je pár minut vychladnout a podávejte teplé nebo studené.

10
11

Tip

- místo hrubé soli posypejte preclíky sezamem, kmínem, slunečnicovým nebo dýňovým semínkem

PRECLÍKY

- pochází z Německa. Zejména v jižním Německu se s nimi setkáte všude. Jí se buď samotné nebo podélně rozkrojené a namazané máslem. Obojí se podává s pivem v typických hospůdkách.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.