3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Domácí šunka


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

1 kus/kusů

Šunka

  • 1000 gramů vepřové kýty
  • 15-20 gramů sůl
  • 1 čajová lžička med
  • 6
    1h 50min
    Doba přípravy 20min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
5

Příprava

    Domácí šunka
  1. 1kg vepřové kýty omyjeme, osušíme a odblaníme. Pak nařežeme na kostky, asi 1 až 1,5cm, Ochutíme 15-20g soli a lžičkou medu. Část, asi 1/3 dáme do nádoby a sekáme1/2min R8. Přidáme ostatní a mícháme asi 1min R4. Maso odložíme do misky a uzavřeme ( víkem, či potravinářskou fólii). Dáme na 2 dny odležet do lednice. Během té doby maso asi 2x denně promícháme rukou, aby se uvolnila bílkovina a šunka se pak dobře spojila. Do košíku si dáme mikroténový sáček a masovou směs do něj pevně upěchujeme, vymačkáme vzduch a uvážeme. Do nádoby vložíme košík a napustíme vodu do 3/4 šunky, zavřeme a na stavíme 80 stupňů  a na 1 hod, 

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Varný košík
    Varný košík
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Na 1kg masa je 1 hod vaření, tak po uplynutí  doby ještě asi 20min přidávám. V půlce vaření jsem sáček se šunkou obrasela a výsledek je dle hosnocení bifteků - medium. Přemýšlím o variantě v páře a ve střívku na tlačenkutmrc_emoticons.-)

  CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Vařím 2hodiny na 75 stupnu a šunka je...

    Vložil Peggy1012 on 7. ledna 2020 - 21:22.

    Vařím 2hodiny na 75 stupnu a šunka je výborná. Naposledy jsem přidávala provensálské koření a měla výbornou chuť.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jezis ja jsem vul  ... to me

    Vložil Jarki on 8. února 2016 - 16:25.

    Jezis ja jsem vul  Big Smile ... to me nenapadlo tmrc_emoticons.-D tmrc_emoticons.-D, nejak jsem porad hledala neco komplikovanejsiho...

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Díky Honzo, ať žijou překlepy

    Vložil sluníčko3 on 8. února 2016 - 08:14.

    Díky Honzo, ať žijou překlepy tmrc_emoticons.D

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Myslím že to bude obyčejná

    Vložil Jan Stříbrný on 7. února 2016 - 19:06.

    Myslím že to bude obyčejná miska. tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dobry den, rada bych

    Vložil Jarki on 7. února 2016 - 09:55.

    Dobry den,

    rada bych vyzkousela, muzete mi rict, co je to "moska"?

    Diky

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • :)z kuřecího je výborná.  

    Vložil benzd on 21. prosince 2013 - 11:39.

    tmrc_emoticons.)z kuřecího je výborná.

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • už máte vyzkoušeno vaření v

    Vložil stendi on 2. listopadu 2013 - 19:28.

    už máte vyzkoušeno vaření v páře???

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Tak to je paráda.-) I šunku

    Vložil Marie Stříbrná on 9. října 2013 - 21:02.

    Tak to je paráda.-) I šunku si můžeme dělat doma tmrc_emoticons.) a zase víme co v ní máme tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Skvělá šunka. 

    Vložil lussy on 7. října 2013 - 23:19.

    Skvělá šunka.  Cooking 1

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Díky, zkouším další variantu

    Vložil sluníčko3 on 4. října 2013 - 20:23.

    Díky, zkouším další variantu na páře. už je masí čko naaložené v lednici tmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Moc mi chutnala

    Vložil Jan Stříbrný on 4. října 2013 - 19:04.

    Moc mi chutnala tmrc_emoticons.D

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Skvělý nápad, děkuji

    Vložil Megin on 4. října 2013 - 16:35.

    Skvělý nápad, děkuji Cooking 1

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Nemá chybu

    Vložil Veronika 112 on 4. října 2013 - 00:38.

    Nemá chybu tmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,