3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Salát sicilského stylu


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4

Salát sicilského stylu

  • salát
  • 400 g velké červené cibule, nejlépe cibule Tropea
  • 50 g červeného vinného octa
  • 1000 g velkých, čerstvých krevet
  • 1 citrón, nakrájený na plátky
  • 1000 g vody
  • 1 špetka sůl
  • 400 g cherry rajčátek, rozkrojená na polovinu
  • Zálivka
  • 4 snítky petržele,čerstvé, pouze listy
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g extra panenského olivového oleje
  • 1 čaj, ová lžička soli
  • bílý pepř
  • 6
    20min
    Doba přípravy 20min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Do mísy vložte cibuli nakrájenou na tenké plátky a zakápněte vinným octem.
    2. Oloupejte krevety, aniž byste jim odstranili hlavy, a vyjměte z nich černé střívko. Vložte je do Varoma mísy spolu s třemi plátky citronu.
    3. Do mixovací nádoby dejte vodu, špetku soli a plátek citronu. Umístěte systém Varoma na své místo a vařte v páře 15 min./Varoma/rychlost 1. Krevety rozložte na talíř, odstraňte jim hlavy a talíř s krevetami odložte stranou.
    4. Nechte okapat vinný ocet z plátků cibule a rozložte je na Varoma tácek. Varoma tácek položte do Varoma mísy, umístěte systém Varoma na své místo a vařte v páře 5 min./Varoma/rychlost 1.
    5. Cibuli rozložte na talíř, přidejte půlky rajčat a navrch položte krevety.
    6. Umyjte a vysušte mixovací nádobu.
    7. Do mixovací nádoby vložte petrželku a česnek a sekejte 5 sek./rychlost 7. Vzniklou směs přidejte na krevety, rajčata a cibuli.
    8. Zakápněte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a přizdobte zbývajícími plátky citronu. Podávejte vychlazené či při pokojové teplotě.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář