3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Rýže s chobotnicí


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

6

Rýže s chobotnicí

  • 1 kus chobotnice, 1000–1200 g, středně velká, mražená
  • 100 g vína, bílého
  • 2 kusy cibule, každá 80 g
  • 2 stroužky česneku
  • 70 g olivového oleje
  • 300 g rajčat v plechovce, i s tekutinou z konzervy
  • sůl, dle chuti
  • pepř černý, mletý, dle chuti
  • 350 g dlouhozrné rýže, ne parboiled
  • voda, podle potřeby
  • 4 snítky koriandru, čerstvého, nasekaného, pouze lístky
  • 6
    1h 20min
    Doba přípravy 8min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Zmrzlou chobotnici nakrájejte na menší kousky a vložte ji do mixovací nádoby spolu s bílým vínem a jednou celou cibulí a vařte 40 min/Varoma/rychlostí 1. Chobotnici nechejte okapat ve varném košíku a tekutinu, v níž se vařila, odložte stranou. Mixovací nádobu není třeba umývat.
    2. Do mixovací nádoby vložte druhou cibuli a stroužky česneku a sekejte 6 vteřin/rychlostí 5.
    3. Přidejte olivový olej a konzervovaná rajčata a vařte 7 min/100°C/rychlostí 1.
    4. Přidejte okapanou chobotnici s cibulí, podle chuti osolte a opepřete a vařte 7 min/100°C/ Counter-clockwise operation /rychlostí Gentle stir setting .
    5. Přidejte dlouhozrnnou rýži a vařte 3 min/100°C/ Counter-clockwise operation /rychlostí Gentle stir setting .
    6. Do mixovací nádoby nalijte tekutinu, v níž se chobotnice vařila, zvažte ji a doplňte vodou na 900 g a vařte 15 min/100°C/ Counter-clockwise operation /rychlostí Gentle stir setting . Podávejte v rendlíku a povrch ozdobte koriandrem.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář