3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Bílý jogurt


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

8 skleniček/sklenic

Suroviny

  • 1000 gramů plnotučné mléko
  • 120 gramů bílý jogurt, min. 1,8 % tuku
  • 50 gramů sušené mléko, dle chuti

Užitečné předměty

  • 1 deka
  • 1 útěrka
  • 6
    11h 10min
    Doba přípravy 10min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
5

Příprava

    Bílý jogurt
  1. Do mixovací nádoby vložte plnotučné mléko, bílý jogurt, sušené mléko a hřejte 6 min./50 °C/rychlost 3. Jogurtovou směs přendejte do osmi vzduchotěsných nádob nebo do malých zavařovacích sklenic a zabalte je ihneddo deky pro udržení teploty. Sklenice nechte zabalené 8 - 10 hodin při pokojové teplotě a před podáváním nechte vychlait v chladničce.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Pro dosažení správné struktury jogurtu je nezbytné udržovat jogurt v teple a v klidu během jeho inkubační doby: pro podporu izolace můžete umístit sklenice zabalené v dece do piknikové chladnicky debo do vychladlé a vypnuté trouby.Čím chladnější bude teplota v místnosti, tím delší bude inkubační doba jogurtu. Ve velmi teplém prostředí bude stačit pro inkubaci 8-10 hoding.

Pro kyselejší jogurt potřebujeme delší inkubační dobu.

Nejlepšího výsledku dosáhnete použitím pečlivě umyté mixovací nádoby, víka, nožů a odměrky.

Pokud použijete tepelně nezpracované mléko, vařte jej nejprve 10 min./90 °C/rychlost 2, porotm jej nechte vyhladnout na pokojovou teplotu a použijte do receptu.

Sušené mléko pomáhá jogurtu při usazení.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • je to skvělá mňamka:smile:

    Vložil sara on 24. srpna 2016 - 08:25.

    je to skvělá mňamkaSmile

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jogurt je výborný. Postupoval

    Vložil Zdeněk Dušek on 3. června 2016 - 04:33.

    Jogurt je výborný. Postupoval jsem přesně podle návodu. Pro první výrobu jsem použil bio jogurt. Teď už si pro další várku vystačím s vlastním jogurtem. Mléko používám vždy čerstvé, buď bio nebo selské.

    Jinak mám pro vás dobrý tip. při zahřívání mléka jsem do něho přidal chio semínka. Nezapomeňte si vždy nechat lahvičku čistého bílého jogurtu. Jogurt si dělám asi tak 2x týdně.

     

    Zdeněk

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dobrý den, Samino, přesně jak

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 20. dubna 2016 - 13:07.

    Dobrý den, Samino,

    přesně jak píšete: celkový výsledek HODNĚ ovlivní kvalita jogurtu a jeho aktivní kultura (slabá nebo nějak narušená - může k tomu dojít, pokud se použije nějaký vyloženě hodně přezrálý jogurt, nebo ho někdo skladuje v ledničce hodně dlouho).

    Také není mléko jako mléko. Každé reaguje trochu jinak - záleží na procesu zpracování.

    Chce to bohužel vyzkoušet a najít ideální kombinace.

    Držíme palce

     

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dobrý den, dělám v Thermomixu

    Vložil samina on 20. dubna 2016 - 11:50.

    Dobrý den,

    dělám v Thermomixu jogurt celkem často a už jsem zjistila,že jde nejlépe dělat z 10% jogurtu z Lídlu.

    No a přesto jsem dneska zjistila,že jogurt se povedl - nepovedl.

    Je takový - omlouvám se za výraz - šlemovitý.Chuťově je ok,jen ta konzistence není jogurtová.

    Jak je možné,že se toto stane.Ráda bych se toho vyvarovala.V receptu píšete,že stačí jogurt 1,8%,

    ale z toho není jogurt,ale zase jen mléko.Tak používám ten 10%,ale dneska to neklaplo.

    Děkuji za případné zkušenosti a vysvětlení.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • výborný a zdravý

    Vložil Johanka 007 on 17. března 2016 - 08:19.

    výborný a zdravý tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jogurt je výborný, casto jej

    Vložil Habrzdenka on 10. února 2016 - 00:15.

    Jogurt je výborný, casto jej dělám.Není naddomácí joggurtek. Je to velká pochoutka,když je vychlazený a jen tak i bez marmelády.

    Habrzdenka

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,