 
                                            
                                    Doba přípravy
                                50min
                                                                    
                                                            Celkový čas
                                1h 50min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porce/procí
                                
                                     0 
                                     porce/porcí 
                                
                            Úroveň
                                --
                            Ingredience & Porce
Chléb podle Irenky
- 100 gramů obilí pšenice (nebo ovesné vločky)
- 3 kusy 3 odměrky teplé vody
- 1 kostka čerstvého droždí
- 1/4 čajová lžička cukru
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 650 gramů hladké mouky
- 3 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky octa
- 2 čajová lžička oleje
- 1 polévková lžíce mletého kmínu
- 1 a 1/2 kusu 1 1/2 odměrky teplé vody
Příslušenství, které potřebujete
- 
                        
                         Stěrka Stěrka
- 
                        
                         Kompletní mixovací nádoba pro TM6 Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Oblilí (vločky) pomelte 2 minuty/ "Těsto"  nebo 20 sekund/rychlostí 7. "Těsto"  nebo 20 sekund/rychlostí 7.
 Odložte stranou.
 Do mixoavcí nádoby vložte 3 odměrky vody, kvasnice, cukr, 1 polévkovou lžící hladké mouky a zadělejte na kvásek 40 sekund/40°C/rychlost 4.
 Ze zyblé hladké mouky, pomletého obilí (vloček), soli, octa, oleje, kmínu a jeden a půl odměrky teplé vody zadělejte těsto 3 minuty/ "Těsto" "Těsto"
 Nechte kynout asi 30 minut v mixovací bádobě zakryté víkem nebo utěrkou.
 Poté těsto vyklopte na vyklopte na napomoučený plech a vytvarujte bochník.
 Poté nechte ještě dalších 15 minut kynout.
 Bochník potřete studenou vodou a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 250°C.
 Pak teplotu stáhněte na 150°C a pečte 45 minut.
 Během pečení několikrát potřete bochník studenou vodou, bude mít křupavou kůrku.
Tip
Kdo chce, při posledním pomazání bochníku ho posypejte kmínem.
                        Model Thermomixu ®
- 
                     Recept je vytvořen pro Recept je vytvořen proTM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné: 
                        
                         
                                     
                     
                                     
                         
                                     
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentáře
Receptů na chleba není nikdy dost
další nový recept na chleba určitě ráda vyzkouším
Irenko, moc děkujeme za recept, můžu vás jen poprosit o kontrolu správnosti receptu a rozdělení surovin a postupu. V případě že si s tím nevíte rady, tak napište.
Irenko, opravdu meleš obilí na klas? Vždyť to je funkce na míchání těsta. Já melu na R10