
Doba přípravy
5min
Celkový čas
6h 15min
porce/procí
8
porce/porcí
Úroveň
snadný
- TM 31
published: 01.11.2016
změněno: 01.11.2016
Ingredience & Porce
Jogurt v řeckém stylu (hustý a sladký)
- 1000 gramů mléko, čerstvého a paterizovaného
- 125 gramů bílý jogurt
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- 1. Do mixovací nádoby nalijte mléko a vařte 25 minut/90°C/rychlostí 3.
2. Otevřete mixovací nádobu a nechte mléko vychladnout na 37°C (trvá to maximálně 30 minut).
3. Smetanu, která se vytvoří na povrchu, sejměte.
4. Ve středně velké míse smíchejte trochu mléka s jogurtem, dokud se jogurt nevstřebá a nezmizí všechny hrudky.
5. Do mléka v mixovací nádobě nalijte tuto směs mléka a jogurtu a mixujte 20 minut/37°C/rychlostí 2.
6. Vzniklou směs přlijte do skleněné nádoby a uzavřete ji vzduchotěsným víkem nebo průtahovou fólií. Dejte odpočinout do vychladlé trouby po dobu 5 hodin. Poté by měl mít jogurt hutnou konzistenci.
7. Vytvoří - li se na povrchu syrovátka, znamená to, že byla inkubačbí teplota příliš dlouhá a jogurt bude lehce nakyslý.
8. Všechnu syrovátku odstraňte.
9. Před podáváním nechte několik hodin v lednici.
Tip
ZÁKLADNÍ INFORMACE
- tvorba srovátky je při domácí výrobě jogurtu zcela běžná
- do průmyslově vyráběného jogurtu jsou přidávány specifické bakterie a je uchováván ve sterilním prostředí, nemůže být proto kontaminován jinými bakteriemi, které vedou k tvorbě syrovátky
- domácí jogurt může obsahovat i jiné bakterie, vzhledem k tomu, že je nemožné udržět naprosto sterilní prostřtedí
- tyto bakterie nejsou škodlivé
- tento způsob přípravy jogurtu od samého počátku je skvělý v tom, že si sami ohlídáte vstupní suroviny, stejně jako dochucující složku (oblíbený džem, sirup, ovoce, oříšky...)
TIPY
- při nákupu surovin je důležité vybírat ty opravdu nejkvalitnější
- vybírejte ty s co nejdelším datem spotřeby
- vytvoří - li se během skladování v lednici syrovátka, jednoduše ji vylijte a vychotnejte si zbývající jogurt
- jogurt uchovávejte ve velké nádobě nebo ho po inkubaci a ochlazení přendejte do několika menších sklenic
- je - li jogurt skladován v lednici při teplotě nižší než 4°C, lze ho uchovat po dobu 7-10 dnů
- tvorba srovátky je při domácí výrobě jogurtu zcela běžná
- do průmyslově vyráběného jogurtu jsou přidávány specifické bakterie a je uchováván ve sterilním prostředí, nemůže být proto kontaminován jinými bakteriemi, které vedou k tvorbě syrovátky
- domácí jogurt může obsahovat i jiné bakterie, vzhledem k tomu, že je nemožné udržět naprosto sterilní prostřtedí
- tyto bakterie nejsou škodlivé
- tento způsob přípravy jogurtu od samého počátku je skvělý v tom, že si sami ohlídáte vstupní suroviny, stejně jako dochucující složku (oblíbený džem, sirup, ovoce, oříšky...)
TIPY
- při nákupu surovin je důležité vybírat ty opravdu nejkvalitnější
- vybírejte ty s co nejdelším datem spotřeby
- vytvoří - li se během skladování v lednici syrovátka, jednoduše ji vylijte a vychotnejte si zbývající jogurt
- jogurt uchovávejte ve velké nádobě nebo ho po inkubaci a ochlazení přendejte do několika menších sklenic
- je - li jogurt skladován v lednici při teplotě nižší než 4°C, lze ho uchovat po dobu 7-10 dnů
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Bez masa
Dětské jídlo
Bez vajec
Jídlo pro kojence
Bezlepkové
Jarní
Letní
Podzimní
Zimní
Velikonoce
Den matek
Vánoce
Čínský Nový rok
Snídaně
Odpolední čaj
Svačina
Ohřívání
Přírodní
Nízkorozpočtové
Vaření pro velkou rodinu
Vaření pro jednotlivce
Vaření pro studenty
Vaření pro starší osoby
Narozeniny dětí
Piknik
Dárek
Děti v kuchyni
Dezert
Pudink/pěna
Pralinky/sladkosti
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře