3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Bílý chlebík - měkoučký


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

0 porce/porcí

Základní těsto

  • 50 g voda
  • 5 g čerstvé droždí
  • 1 čajová lžička cukr nebo med
  • 110 g mouka, hladká

Připrava chleba

  • 300 g voda
  • 20 g čerstvé droždí
  • 540 g hladká mouka
  • 2-3 čajové lžičky sůl
  • 6
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
5

Příprava

    Základní těsto
  1. 1. Do Zamknout nádobu dejte vodu, droždí, cukr a mouku. 15s/R4


    2. Těsto vytáhněte a udělejte z něj bulku, kterou pak dejte do mísy s teplou-vlažnou vodou. Jakmile bulka zdvojnásobí svůj objem a bude plavat na povrchu, můžeme pokračovat

  2. Příprava chleba
  3. 1. Dejte do Zamknout nádobu základní těsto, přidejte droždí, vodu, mouku a sůl.  Dáme hnětení 5 min/uzavřená Zamknout nádobu/Klas. Nechte těsto odpočinout na takové dvě hodiny, až zdvojnásobí svůj objem.  Já jsem si těsto přikryla utěrkou.


    2. Těsto si připravíme na plochu posypanou moukou a vytvoříme si chlebík. Přendáme na plech s pečícím papírem a necháme pod utěrkou ještě takových 30 min. Pak vykrojíme takové zářezy (foto), hloubka takový 1 cm a posypeme moukou.


    3. Troubu předehřejeme na 220°C .  Při pečení po 20 min. stáhneme na 190°C a pečeme dalších 20 min. Při pečení jsem dala do trouby na dno malou misku s vodou. Pokud chcete, aby byla kůrčička víc křupavá, během pečení postřikujte vodou.

10
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář