3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Brazilské sýrové pečivo


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

25 porce/porcí

Brazilské sýrové pečivo

  • 150 gramů sýru gruyére, nakrájeného na kousky
  • 200 gramů Mléka
  • 100 gramů rostlinného oleje, slunečnicového nebo řepkového
  • 1 čajová lžička soli
  • 250 gramů tapiokového škrobu
  • 2 kusy vejce
  • 6
    25min
    Doba přípravy 5min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
5

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 180°C.

    Do mixovací nádoby vložte sýr Gruyére a strouhejte 10 sek./rychlost 9.

    Přendejte do mísy a odložte stranou.

    Do mixovací nádoby dejte mléko, rostlinný olej a sůl a ohřívejte 5 min./90 °C/rychlost 1.

    Přidejte tapiokový škrob a mixujte 20 sek./rychlost 6.

    Sundejte mixovací nádobu, odložte ji stranou a nechte směs 10 minut vychladnout.

    Pomocí stěrky vyškrabte tapiokovou směs ze dna mixovací nádoby.

    Umístěte mixovací nádobu na své místo.

    Přidejte vejce a sýr Gruyére a hněťte 2 min./ Dough mode.

    Nechte směs 20 minut odpočinout.

    Ze směsi vytvarujte pomocí naběračky na zmrzlinu kuličky velikosti vlašského ořechu, položte je na pekáč pokrytý pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20-25 minut.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Pao de queijo se dělají s brazilským polotvrdým sýrem Minas, ten ale neshánějte, parmazán nebo grana padano poslouží naprosto dostatečně.


Výsledná konzistence vás překvapí, nejlepší jsou ještě horké rovnou z trouby, kdy je vnitřek báječně táhlý a akorát gumový, jako byste jedli samotný roztavený sýr, studené ale taky nejsou vůbec k zahození.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář