thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
5min
Celkový čas
25min
porce/procí
25 porce/porcí
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
  • TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 02.05.2019

Ingredience & Porce

Brazilské sýrové pečivo

  • 150 gramů sýru gruyére, nakrájeného na kousky
  • 200 gramů Mléka
  • 100 gramů rostlinného oleje, slunečnicového nebo řepkového
  • 1 čajová lžička soli
  • 250 gramů tapiokového škrobu
  • 2 kusy vejce

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 180°C.

    Do mixovací nádoby vložte sýr Gruyére a strouhejte 10 sek./rychlost 9.

    Přendejte do mísy a odložte stranou.

    Do mixovací nádoby dejte mléko, rostlinný olej a sůl a ohřívejte 5 min./90 °C/rychlost 1.

    Přidejte tapiokový škrob a mixujte 20 sek./rychlost 6.

    Sundejte mixovací nádobu, odložte ji stranou a nechte směs 10 minut vychladnout.

    Pomocí stěrky vyškrabte tapiokovou směs ze dna mixovací nádoby.

    Umístěte mixovací nádobu na své místo.

    Přidejte vejce a sýr Gruyére a hněťte 2 min./ Těsto"Těsto" .

    Nechte směs 20 minut odpočinout.

    Ze směsi vytvarujte pomocí naběračky na zmrzlinu kuličky velikosti vlašského ořechu, položte je na pekáč pokrytý pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20-25 minut.

Tip

Pao de queijo se dělají s brazilským polotvrdým sýrem Minas, ten ale neshánějte, parmazán nebo grana padano poslouží naprosto dostatečně.


Výsledná konzistence vás překvapí, nejlepší jsou ještě horké rovnou z trouby, kdy je vnitřek báječně táhlý a akorát gumový, jako byste jedli samotný roztavený sýr, studené ale taky nejsou vůbec k zahození.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
Kategorie receptů:

Vytisknout

Brazilské sýrové pečivo

Vytisknout:

Komentáře

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: