3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Celozrnný špaldový mazanec


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

10 porce/porcí

Těsto

  • 550 g Celozrnné špaldové mouky
  • 100 g Bio másla
  • 0,28 litr Bio mléka
  • 2 balíčky vanilkový cukr
  • 4 polévková lžíce třtinový cukr
  • 1 čajová lžička sůl
  • 2 čajové lžičky Bio sušené citrónové kůry
  • 1 balíček sušeného droždí
  • Mandle, rozinky

Na pomazání

  • 1 vejce
  • 6
    1h 45min
    Doba přípravy 1h 0min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
  • 9
5

Příprava

    Těsto
  1.  Postuptmrc_emoticons.Do Closed lid dáme máslo a spolu s mlékem zahříváme 7-8 min. na 37*C. Přidáme mouku, cukry, sůl, kúru, droždí, Dough mode hněteme 5 min. Necháme kynout v Closed lidDobře vykynuté těsto dáme na vál podsypaný moukou, vytvarujeme bochánek, který dáme ne plech s pečícím papírem.Rozinky obalíte v mouce a zapracujete do těsta.Plech s mazancem necháme dobře dokynout, opět na teplém místě asi 40 minut.Potom potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme rozsekanými mandlemi a dáme do předehřáté trouby na 195 st. na prvních pět minut, potom teplotu snížíme na 180 st. Kdyby se vám mazanec připaloval, přikryjte ho mezi pečením alobalem a jestli máte problémy s připalováním spodku, dejte dva plechy na sebe.Celková doba pečení mazance bude asi 40 minut, vyzkoušejte však raději špejlí, zda je mazanec upečený.Mazanec často praskne, ale těsto je výborné.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.