3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Cibulové bagety


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

3 kus/kusů

Ingredience

  • 600 gramů mouka hladká
  • 400 gramů vody vlažné
  • 2 kusy cibule nakrájená na půlkolečka
  • 2 polévkové lžíce olej
  • 1 čajová lžička cukru krupice
  • 10 gramů sůl
  • 10 gramů instantní droždí
5

Příprava

  1. Těsto je nejlepší zadělat večer. Nejprve umýcháme vodu s moukou 2min/Zamknout mixovací nádobuTěstoa necháme půl hodiny odpočinout.

  2. Zatím osmahneme cibulku do zlatova, když zezlátne přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté dáme na papírový ubrousek, aby nebyla mastná.

  3. Po půl hodině do těsta přidáme sůl, droždí a usmaženou cibuli. Propracujeme 3min/Zamknout mixovací nádobuTěsto.

    Přendáme ho do větší misky překryté víkem, nebo folií a uložíme ho nevykynuté na noc do ledničky. 

  4. Ráno těsto vytáhneme z ledničky, pěkně vykynuté.

  5. Připravíme si papír na pečení, posypeme ho moukou a vylejeme těsto. Už ho nemícháme, jen ho rozdělíme na tři části, které v mouce  vytvarujeme na bagety. Je to proto, aby si  těsto zachovalo bublinkatou strukturu. Zakryté bagety utěrkou necháme ještě hodinu kynout. Můžete je ostrým nožem šikmo nařezat(nejlepší je žiletka).

  6. Troubu vyhřejeme na 230°C i s plechem na kterém budeme bagety péci. Na teplý plech přeneseme bagety i s pečícím papírem. Než vložíme plech s bagetami do trouby, vhodíme na dno v troubě pár kostek ledu.Teplotu snižte na 190°C a pečte 20-25min do křupava. Upečené bagety dáme na mřížku, aby dýchaly od spodu.

     

  7. Můžeme podávat tepelně upravené.

  8. Nebo i jinak upravené za studena.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Budete potřebovat papírový ubrousek, nádoba s víkem a pečící papír.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Cibulka je příjemná změna v

    Vložil Jan Stříbrný on 1. prosince 2013 - 17:25.

    Cibulka je příjemná změna v bagetáchtmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • ale ještě lépe chutnají

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 14:56.

    ale ještě lépe chutnají tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • VIPADÁ TO DOBŘE

    Vložil zuzka@dvk.cz on 30. listopadu 2013 - 18:30.

    VIPADÁ TO DOBŘE Cooking 9 Cooking 2 Cooking 1 Cooking 10 Cooking 4

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Mňam:-)

    Vložil zuzka@dvk.cz on 29. listopadu 2013 - 20:36.

    Mňamtmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Podobné cibulové bagety

    Vložil lussy on 28. listopadu 2013 - 17:20.

    Podobné cibulové bagety vyrábí jeden velký supermarket a musím říct, že mi tam vždy chutnají,..díky za recept, který opravdu oceňuji!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Recept jak má být, milujeme

    Vložil zuzka@dvk.cz on 25. listopadu 2013 - 00:24.

    Recept jak má být, milujeme vše kde je cibule tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • nafoceno skutečně skvěle, ale

    Vložil yvonaj on 6. listopadu 2013 - 12:36.

    nafoceno skutečně skvěle, ale opravdu zdlouhavé

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • To mě těší...  

    Vložil Dandy on 28. října 2013 - 21:47.

    To mě těší...

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • je to zbytečně zdlouhavé

    Vložil mencikovamarta on 26. října 2013 - 22:16.

    tmrc_emoticons.) je to zbytečně zdlouhavé

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Perfektně nafocený postup.

    Vložil Jan Stříbrný on 26. října 2013 - 15:09.

    Perfektně nafocený postup. podle tohoto je radost péct. tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,